Süleyman Soylu: Chp Ve Mhp Arasında Milliyetçilik Polemiği Yaşanıyor

Muş’un Varto ilçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP ve MHP arasında milliyetçilik polemiğinin yaşandığını söyledi.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Muş’un Varto...

Muş’un Varto ilçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP ve MHP arasında milliyetçilik polemiğinin yaşandığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Muş’un Varto ilçesinde AK Parti binasında düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Burada partililere seslenen Soylu, Abdullah Öcalan'ın, Adana’da vefat eden kız kardeşinin cenazesine katılıp katılmayacağı ile ilgili “Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Hukukları ve kurumları vardır. Onlar bu hukuk devletinin içerisinde, hangi şartlar hangi kurallar geçerliyse, o kurallar herkes için uygulanacaktır ve herkes için devam edecektir. Onun ötesinde ilgililerimiz gerekli açıklamaları gerekli değerlendirmeleri yaparlar. Sabahleyin de aynı şeyi söyledim. Bir kurallar devleti içerisindeyiz. Kurumlarımızın kendilerine ait işlerini çok iyi yönetmeye çalıştıkları bir devletin içerisindeyiz. İlgilerin yetkililer bu konudaki değerlendirmeleri yaparlar.” dedi.

“CHP VE MHP ARASINDA MİLLİYETÇİLİK POLEMİĞİ YAŞANIYOR”

CHP ve MHP’yi milliyetçilik yapmakla suçlayan Soylu, “CHP ve MHP çatı aday çıkardı, şimdi de iki parti arasında milliyetçilik polemiği yaşanıyor. Seçim yaklaşıyor. MHP için tehlike çanları başladığı andan itibaren milliyetçilik limanına yaklaşmaya çalışıyor. CHP’yle ortaya koymuş olduğu ortaklık ve çatı çöktü. Millet onlara çok güzel bir ders verdi. Şimdi millet onlara 2015 seçimlerinde nasıl bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmışlarsa, nasıl bir mağlubiyet görmüşlerse millet 2015 seçimlerinde aynı akıbeti onlarla bütünleştirecek. Onlar için güzel bir tarifim var. İki seçim kaybettiler, topal ördek olarak siyaset yapıyorlar. Seçim kaybede kaybeden Guinness rekorlar kitabına bunlar girecekler. Şimdi de ne yapmaya çalıştıklarını söyleyim mi; şimdi de cambaza bak yapıp milleti aldatmaya çalışıyorlar. Yine eski rollerine dönüp bu milletin milliyetçilik ve ulusalcılığı üzerinden bu milleti aldatmaya çalışıyorlar. Ama bu millet onların gerçek yüzlerini aslında yapışık kardeş olduklarını, aslında dertlerinin sadece bu milleti oyalamak olduğunu bir şekilde cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gördü. Önlerindeki sermaye tükendi, yeni bir sermaye bulmaya çalışıyorlar. Ama milletin bunlara verecekleri yeni bir kredisi yok.” şeklinde konuştu.

“BURAYI HA IŞİD YAKMIŞ HA PKK YAKMIŞ NE FARK EDER”

PKK yandaşlarının 22 Ağustos’ta Varto’da AK Parti ilçe binasını yakmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Soylu, şöyle konuştu: "Bugün Kobani’yi dillerine dolayanlara söylüyoruz. O Kobani’den bir şekilde gelen insanlara da, bizim insanlarımıza bizim kardeşlerimize de aynı muameleyi mi reva görecekler. Onlar baskıdan kaçıyorlar huzura geliyorlar, güvenli ve emin ülkeye emin bir devlete geliyorlar. Burayı da ha IŞİD yakmış ha PKK yakmış ne fark eder. Hiç bir farkı yok. Siz medya özgürlüğü, basın özgürlüğü diyeceksiniz, burada özgür bir şekilde haber vermeye çalışan gazetelerin matbaalarını ve bürolarını basacaksınız. Ne yapmaya çalışıyorsunuz. Biz demokraside bilek güreşine varız. Ama hiç kimse devletle, bu aziz milletle bilek güreşine, bir güç mücadelesine girmesin. Biz çözüm süreciyle barışı ve kardeşliği istiyoruz." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri