Suikasta uğrayan Heniyye'nin kaldığı yerleşke mercek altında

Açık erişimli uydu görüntüleri, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suikasta uğradığı İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konuttan saldırı sonrası çekilen fotoğrafın güncel olduğuna işaret ediyor.

Suikastın hemen ardından Heniyye'nin nasıl bir yerde bulunduğu ve nasıl korunduğu tartışmaları başlarken, İranlı sosyal medya kullanıcıları, yoğun olarak Hamas liderinin kaldığı yerin Tahran'ın kuzeyinde meşhur mesire ve müze alanlarının bulunduğu Sadabat Sarayı Parkı çevresi olduğuna işaret etmişti. Son olarak İran Devrim Muhafızlarına yakın haber gruplarının aralarında olduğu bazı yarı resmi kaynaklar da iddiaların yoğunlaştığı yer ve konutun görsellerini servis etmeye başladı.

Açık erişimli uydu görüntülerinde, Heniyye'nin bulunduğu binanın, DMO'nun koruduğu yerleşke içinde, kısmen kent tarafına ama büyük ölçüde dağlara bakan geniş bir cepheye sahip olduğu fark ediliyor.

Yüksekliği ve etrafının açık olması nedeniyle, Heniyye'nin misafir edildiği bina, yerleşkenin uzağından ya da dağlık araziden rahatlıkla görülebiliyor.

Bölge sakinlerinin anlatımları İran'nın en çok ziyaret edilen turistik bölgelerinden Sadabat Sarayı Parkı çevresinde yaşayan mahalle sakinlerine ulaştı.

Mahalle sakinleri, Heniyye'nin DMO yerleşkesinde kalıp kalmadığına dair bilgilerinin olmadığını, ancak suikast gecesinden iki gün önce yerleşke çevresindeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını fark ettiklerini, normalde açık olan birçok yolun askerler tarafından kapatıldığını anlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri