Suğla arazisinin baskın sulardan kurtulması sağlanacak

Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, etüt projesi biten 2 adet cazibe sulama projesi ile Suğla arazisinin baskın sulardan kurtulmasının sağlanacağını bildirdi
. 
Tüfekçi, yaptığı yazılı açıklamada, bölgede son günlerde etkili olan yağmur ve kar yağışı nedeniyle Suğla arazisinde su baskınları olduğunu hatırlattı. 
Suğla su depolama havzasının 10 yıl önce yapımı sırasında kot hatası sonucu, su depolama havzası dışında kalan arazide yağmur ve kar sularının toplandığını ifade eden Tüfekçi, toplanan bu suların drenajla ve su pompaj motorları ile havzaya veya BSA Kanalına aktarılmasında yetersiz kalındığını belirtti. 
DSİ nezdinde yapılan çalışmalar neticesinde kurulan su pompaj motorlarının bu yıl yağışların yoğun olması nedeniyle yetersiz kaldığını anlatan Tüfekçi, şunları kaydetti: 
''Su pompaj motorlarının yetersiz kalması nedeni ile DSİ ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda, seyyar su pompaj motorlarının kurulması için çalışma başlatılmıştır. Ancak kalıcı çözüm için 2 yıl önce başlattığımız ve etüt projesi biten 2 adet cazibe sulama projesi bu yıl itibari ile yatırım programına aldırılmıştır. Suğla arazisinin 2 adet cazibe sulama projesi ile baskın sulardan kurtulması sağlanacaktır. Yüksek maliyetle yapılacak bu proje sayesinde vatandaşımız uzun vadede kalıcı çözüme kavuşmuş olacaktır.'' 
Tüfekçi, öte yandan, Seydişehir Organize Sanayi Bölgesinde devam eden alt yapı işlerinin bitirilmesi ve ayrıca elektrik ihalesine çıkılarak elektrik hatlarının 2009 yılı içerisinde tamamlanması için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı nezdinde yapılan girişimlerin sonuç verdiğini ve 2009 yılı içerisinde harcanmak üzere 4 milyon 400 bin TL ödenek ayrıldığını bildirdi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri