SÜ'den liselere gönüllü diş taraması

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, doğru diş fırçalama alışkanlığını yaygınlaştırmak ve diş sağlığının önemine vurgu yapmak amacıyla liselerde öğrencilere yönelik ücretsiz diş taraması yapıyor.

Çoğunluğu Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan 50 kişilik gönüllü ekip, her hafta Konya'nın farklı liselerinde öğrencilere diş sağlığının önemini anlatarak, ücretsiz diş muayenesi yapıyor. Ayrıca öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtılıyor. 
Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, 2,5 ay önce başlayan uygulama kapsamında 9 lisede yaklaşık 3 bin öğrenciyi diş taramasından geçirildiklerini belirtti. 
Şengün, toplumda en yaygın hastalıkların başında diş çürükleriyle çeşitli diş ve diş eti hastalıklarının geldiğini ifade ederek, ''Biz de bu nedenle fakülte olarak özellikle genç yaştaki bireylerden başlayarak diş bakımına dikkat çekmek istedik. Bu işi akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz gönüllü olarak yapıyor. Şimdiye kadar 3 bini aşkın öğrenciye diş taraması yaptık. Hedefimiz Konya'da bulunan 62 lisede 20 bin öğrenciyi taramalardan geçirmek ve muayene etmek'' dedi. 
Konya'da ilk kez SÜ'nün böyle bir uygulama başlattığını dile getiren Şengün, şunları kaydetti: 
''Uygulamayı üç aşamada gerçekleştiriyoruz. Program çerçevesinde ilk olarak okullara giderek öğrencilerin kayıtlarını yapıyoruz. Ardından sınıflarda ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi veriyoruz. Doğru diş fırçalama tekniklerini anlatarak kendi üzerlerinde bunu uygulatıyoruz. Her okulda belirli sınıflarda da öğrencilerin diş muayenesini yaparak şikayetlerini dinliyor ve tavsiyelerde bulunuyoruz. Ayrıca öğrencilere ücretsiz olarak diş fırçası ve diş macunu da dağıtıyoruz.'' 
Konya Çimento Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Numan Zengen, yapılan bu uygulamanın öğrenciler için çok faydalı olduğunu belirtti. Uygulamayla diş doktoruna karşı korkularını yendiklerini ifade eden öğrenciler, yanlış bildikleri şeylerin doğrusunu öğrendiklerini ve artık dişlerine daha sağlıklı bakacaklarını belirterek bu faaliyetlerin devam etmesini istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri