Suçüstü Yakalanan Telefon Dolandırıcıları, 'Kandırıldık' Dedi

Sakarya'da telefonla aradıkları kişiye kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 2 şüpheli, altın ve paraların olduğu poşeti alırken suçüstü yakalandı. Dolandırıcılar, 'kimseyi dolandırmadık....

Sakarya'da telefonla aradıkları kişiye kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 2 şüpheli, altın ve paraların olduğu poşeti alırken suçüstü yakalandı. Dolandırıcılar, 'kimseyi dolandırmadık. Kandırıldık" dedi.

Erenler ilçesi Dilmen Mahallesi'nde yaşayan N.M.K'yı telefonla arayan şüpheliler, kendilerini savcı ve polis olarak tanıttı. Dolandırıcılar, N.M.K'ya kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini, örgütün kendisinin ismini kullanarak kredi çektiğini, şahısların yakalanması için bankalarda ne kadar parası varsa çekmesini ve bütün paralar ile altınları bir poşete koyarak gelecek olan görevlilere vermesini söyledi.

Müştekinin şikayeti üzerine polis harekete geçti. Yapılan plan doğrultusunda müşteki, kendisinden istenen para ve altınların bulunduğu poşeti, dolandırıcıların mahallede belirlediği park halindeki bir aracın altına koydu. Polis ise poşetin konduğu aracın yakınında pusuya yattı. Bir süre sonra iki dolandırıcı, aracın altındaki poşeti almaya geldi. Poşeti alan E.A. ve M.A. suçüstü yakalandı.

Gözaltına alınan iki şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, adliyeye çıkartılışları sırasında gazetecilerin 'neden yaptınız?' sorusuna "kimseyi dolandırmadık. Kandırıldık" diye cevap verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri