Sucu Türkiye şampiyonu

Konya Şekersporlu Güreşçi Soner Sucu, azmin zaferi altın madalya ile süsleyerek şampiyon oldu. Kazandığı başarı ile Konyaya onur veren Sucu, Akdaniz Oyunlarında Türkiyeyi temsil edecek
Türkiye Büyük Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası, Bursa’da sona erdi. Atatürk Spor Salonu’nda 79 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonada ilimizi 60 Kg.da temsil eden  Konya Şeker sporlu milli güreşçi Soner Sucu, sıkletinde bulunan Avrupa ve Dünya Şampiyonu rakiplerini ezici bir üstünlükle yenerek kilosunda 2009 yılı Türkiye Şampiyonluğunu kazandı. Şampiyona öncesinde rahatsızlandığı gözlenen ve antrenörleri tarafından yapılan ilk  müdahalenin ardından güreşmemesi yönünde kendisine yapılan telkinlere aldırmayıp, Konya’yı ve kulübü Konya Şekerspor’u bu önemli şampiyonada hasta bir şekilde temsil ederek, büyük bir fedakarlık örneği sergileyen Sucu,  Elde ettiği bu başarının yanı sıra, müsabakalar esnasında rakipleri karşısında ortaya koyduğu centilmen davranışları ile de şampiyona jürisinin takdirini toplayarak, toplam 200 sporcu içerisinden en centilmen sporcu seçildi ve spor etiği açısından da şampiyonluğunu süslemiş oldu. 
Elde ettiği bu sonuçla önümüzdeki ay düzenlenecek Akdeniz Oyunlarında ülkemizi temsil etmeye hak kazanan Soner Sucu yapılan madalya merasiminin ardından TRT başta olmak üzere tüm ulusal televizyon ve gazetelerin ilgi odağı oldu. Türkiye Şampiyonu Sucu, Ulusal haber ajanslarına yaptığı açıklamada, şampiyonluk yolunda kendisine her  türlü desteği veren Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk başta olmak üzere, Konya Şekerspor kulübünün tüm yöneticilerine ve antrenörlerine teşekkür ederek, önce Akdeniz Oyunlarında ve ardından yapılacak Dünya Güreş Şampiyonasında madalya kazanarak, başarılarını tüm Konya’ya hediye edeceğini vurguladı.
Konya Güreş İl Temsilcisi Mustafa Sarı Türkiye Şampiyonasının ardından yaptığı açıklamada Konya Şekersporlu Soner Sucu’nun elde ettiği şampiyonluğun sistemli çalışmanın eseri olduğunu ifade ederek, Diğer yandan aynı sıklette mindere çıkan Konya Şekersporlu güreşçi Sabri Şahin’in de başarılı maçlar çıkartarak bronz madalya kazanmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Öte yandan Şampiyonanın açılışında bir konuşma yapan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman Aşkın Bak, Haziran ayı sonunda yapılacak olan Akdeniz Oyunları kadrosunun buradaki şampiyon  sporculardan oluşacağını, birçok turnuvaların ardından Dünya Şampiyonasında ter dökeceklerini, bütün bu gayretlerin sonunda nihai hedeflerinin ise 2012 olimpiyatları olduğundan, ara vermeden çalışmaya devam edeceklerini belirtti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri