Suçlu Bulunan Delhi Tecavüz Sanıklarının Cezası Bugün Açıklanacak

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de 16 Aralık 2012’de bir kız öğrenciye tecavüz ederek öldüren 4 kişiyi dün suçlu bulan mahkeme, bugün sanıkların cezasını açıklayacak.

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de 16 Aralık 2012’de bir kız öğrenciye tecavüz ederek öldüren 4 kişiyi dün suçlu bulan mahkeme, bugün sanıkların cezasını açıklayacak.
Hindistan’ı sarsan tecavüz olayının sanıklarına idam cezası verilmesi beklenirken, halk sokaklarda protestolara devam ediyor. Tecavüzcülerin en sert şekilde cezalandırılmasını talep eden halk, kadına karşı şiddetin engellenmesi için bu olayın emsal teşkil etmesini bekliyor.
Bugün özel araçla Yeni Delhi’deki Saket bölge mahkemesine getirilen 4 suçlu, hakim karşına çıkarılıp cezaları yüzlerine okunacak.
Olayın 6 sanığından biri 18 yaşından küçük olduğu için çocuk mahkemesinde yargılanarak suçlu bulunmuş, bir diğer sanık ise tutuklu bulunduğu hücresinde asılmış şekilde ölü bulunmuştu.
Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Yeni Delhi’de meydana gelen olayda 23 yaşındaki kız öğrenci ve erkek arkadaşı gece sinema çıkışı evlerine gitmeye çalışırken bir otobüse binmiş, otobüste dövülerek etkisiz hale getirilen erkek otobüsten atılmış, kız ise önce 6 kişinin tecavüzüne uğramış daha sonra ise vahşice dövülerek yol kenarına atılmıştı. Koma halinde uzun süre Yeni Delhi ve Singapur’da hastanede yatan öğrenci daha sonra Singapur’da ölmüştü.
Kız öğrencinin ölmesi sonrasında Hindistan genelinde büyük protestolar yaşanmış ve kadına şiddeti önlemede gerekli önlemleri almadıkları gerekçesi ile hükümet ve polis zor durumda kalmıştı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri