Suat Kılıç: TFFye destek vereceğiz

Türkiye Spor Yazarları Derneğince (TSYD) düzenlenen 49. Yıl Sporun Zirvesi Semineri, Antalyada başladı
Türkiye Spor Yazarları Derneği’nce (TSYD) düzenlenen “49. Yıl Sporun Zirvesi Semineri”, Antalya’da başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Club Hotel Sera’da gerçekleştirilen seminerin açılışında yaptığı konuşmada, seminerin hem Türk sporuna, hem de yazılı ve görsel basına, sportif gelişmelere katkıda bulunmasını temenni etti. Türkiye’deki spor yazarlarına, spor gazetecilerine, görsel ve yazılı medya temsilcilerine kapılarını mümkün olduğunca açık tutan bir bakanlık olarak faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Kılıç, tüm gelişmeleri de basın ile paylaştıklarını dile getirdi.
Bakan Kılıç, demokratik bir toplumda basının varlığının hayatın vazgeçilmezleri arasında olduğunu anlatarak, “Bu herkesin bildiği, herkesçe kabul edilen realitenin ta kendisidir. Dolayısıyla Türkiye demokrasisinin vazgeçilmez bir göstergesi olan Türk basınının hür ve sansür edilemez varlığına bu anlamda hem sporda, hem demokrasimizdeki gelişmelerin önemli bir ölçütü, önemli bir kriteri olarak değerlendirmek gerektiği kanaatindeyiz” dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak yeni dönemde yeni bir yapıyla halkın hizmetinde olduklarının altını çizen Kılıç, seminere katılanları bakanlığın kurumsal yapısı hakkında bilgilendirdi.
Kılıç, yeni dönemin Türkiye’de spor yatırımlarına olağanüstü kaynak ve imkanların aktarılacağı bir dönem olarak cereyan ettiğini vurgulayarak, “Ankara ve İstanbul’da paylaştığımız üzere 2012 yılında Türkiye genelinde 18 yeni stadyumun yapımına başlıyoruz” diye konuştu.
Son olarak Kocaeli, Adana, Samsun, Diyarbakır, Sakarya illerinin stadyum protokollerini imzaladıklarını, bu imzalarla birlikte Türkiye’de stadyum protokolleri imza altına alınan il sayısının 14’e ulaştığını ifade eden Kılıç, şunları söyledi: “Şuan bize ev sahipliği yapan Antalya kenti de artı 4 il arasında yer almaktadır. Ankara, İzmir, Antalya ve Eskişehir’dir bu yeni stadyumların yapılacağı 4 ilimiz. Lokasyonları netleştiremediğimizden bu 4 ilimizi dahil edemedik. İzmir ve Eskişehir’de netleştirdik. Ankara’da arazi çalışmalarımız devam ediyor. Netleşir netleşmez 4 ilimizi kapsayan yeni bir protokol ile birlikte yolumuza 18 yeni stadyumla devam edeceğiz. Kayseri, Konya ve Bursa büyükşehir belediyelerimiz ile Çorum Belediyesi ile yaptığımız protokoller çerçevesinde oralardaki stadyum inşaatları da sürüyor. Türkiye’de 2012 yılında inşaatı tamamlanmış ya da başlamış olan yeni stadyum sayısı 22’ye ulaşmış olacak. Bu Türkiye’nin genel tarihi anlamında spora yapılan yatırımlar anlamında bir devrimdir.”
Bakan Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) evrensel kriterler gereğince tam manasıyla özerk bir yapı ve özerk bir sistem olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti: “Dünyanın üzerinde en fazla hassasiyet gösterdiği konu siyasetin futbol yönetimine etki edip etmediği meselesidir. Biz Hükümet olarak ve şahsım bakan olarak aynı şekilde TFF’ye ve Türkiye’de futbolun yönetimine siyasal bir netice olmayı hiç bir zaman arzu etmiyoruz. Devlet adına, millet adına bakan olmadan evvel milletvekili olmamız nedeniyle, vekili olduğumuz millet adına futboldaki gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz. Yeni dönemde TFF, Kulüpler Birliği mevzuatının oluşması yönünde bir adım atacak olursa, biz o adıma destek vereceğiz. Bu adımın atılmasını beklemeden bakanlığımız bünyesinde bir hukuk heyeti oluşturmak suretiyle Türkiye’de kulüplerin artık Dernekler Kanunu’na göre değil, kulüplerin idaresine odaklı bir Kulüpler Yasası’na göre yönetilmesi yönünde hazırlıklarımızı başlatmış bulunuyoruz. Bununla birlikte Türkiye’nin yapmakta olduğu uluslararası spor organizasyonlarını bir standarda ve ortak yapıya kavuşturmak üzere de paralel bir mevzuat düzenlemesi için çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz.”
TSYD Genel Başkanı Yılmaer de bu yıl 49’uncusu gerçekleştirilen seminerin iki gün süreceğini, burada ülke sporunu bir adım öne götürmenin yollarını arayacaklarını bildirdi. Türkiye’de sporun hızla ilerlediğini vurgulayan Esat Yılmaer, “Bizler de katkıda bulunmak istiyoruz. Bu arada mesleğimizin gelişmesi için her şeyi burada masaya yatırıp, tartışacağız. Bu güzel seminerde meslektaşlarımızın da bir arada oluşu kaynaşma ortamı sağlıyor. Her açıdan faydalı bir seminer” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri