SÜ Tıp Fakültesi 12. dönem mezunlarını verdi

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018-2019 eğitim öğretim yılı 12. dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, 150 tıp öğrencisi mezun olarak mesleğe ilk adımları attı.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018-2019 eğitim öğretim yılı 12. dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, 150 tıp öğrencisi mezun olarak mesleğe ilk adımları attı. Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen törene; Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, Başhekim yardımcıları, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, fakülte dekanları, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programın açılışında konuşma yapan Tıp Fakültesi dönem birincisi Doktor Mahmut Sami Güney duygularını şöyle dile getirdi: "6 yıllık uzun ve meşakkatli eğitim sürecinin sonuna geldiğimiz bugün gurur ve mutlulukla diplomalarımızı alarak mezun oluyoruz. Hekimlik bütün toplum ve inanç sistemlerinde ilk insandan beri insan yaşamıyla olan yakın ilişkisi nedeniyle kutsal sayılan bir sanattır. Bizler de bu kervanın birer yolcusu bu ailenin birer ferdi olduğumuz bu andan itibaren omuzlarımızdaki sorumluluğunun bilincinde hocalarımızdan öğrendiğimiz bilgi ve beceriler ışığında toplumumuza yardımcı olacak olmanın gururunu yaşıyor. Allah’tan hastalarımıza vereceği şifada bizleri vesile kılmasını diliyorum."

MESLEĞİNİZİ SEVEREK UYGULAYIN

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, "Birazdan diplomalarını alacak 150 genç meslektaşımız ile fakültemizden toplam mezun edip memleketimizin hizmetine gönderdiği doktor sayısı bin 101'e ulaşacak" diye konuştu. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Dekan Prof. Dr. Göktaş, "Bir yandan bilgiyi ve bilimi yakından takip ederek alanınızda en iyisi olmaya çalışırken, diğer yandan mesleğinizi severek uygulayın. İyi iletişim becerilerine sahip, etik kuralları gözeten, hasta haklarına saygılı, hastası için kaygılanan, milli ve manevi değerlere sahip çıkan erdemli birer hekim olmaya gayret edin. Mesleğinize asla leke düşürmeyin. Milletimize, memleketimize ve tüm insanlığa faydalı bireyler, faydalı hekimler olarak yaşamınızı sürdürmenizi diliyor, sizleri sevgiyle uğurluyorum" ifadelerini kullandı. Mezun olan öğrencilerin, meslek odasına üye olmasını tavsiye eden Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, mezun olan öğrencileri tebrik ederek mezuniyetlerinin hayırlı olmasını diledi.

TIP MESLEĞİ ZOR BİR SÜREÇTİR

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Onurlu ve itibarlı bir mesleğin bugün ilk günü olarak hayata başlayan kıymetli öğrencilerimiz, açısından aslında bu mesleğin 6 yıl önce beyaz önlük giyerek başlatmıştık. Çok az fire vererek öğrencilerimiz, o günden bugüne kadar ilmek ilmek dokunarak yeryüzünde insanoğluna kendi rızası dışında eline sürme ve müdahale yetkinliği kazanan tek meslek gurubunun mensubu olmaya hak kazandılar. Onun için bu mutlu günde öğrencilerimiz tekrar tebrik ediyorum ve gösterdikleri başarılardan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Ailelere teşekkür eden Rektör Şahin, “Tabii ki bir değer tebriki siz aileler hak ediyorsunuz. Tıp mesleği zor bir süreçtir. Çocuklarımız bu zorlukları yaşamaktadır. Ama aynı zamanda masraflı da bir eğitim sürecidir. Aileler, olarak sizler kendi ihtiyaçlarınızı kısıp çocuklarınızın eğitimi için para harcadınız, yemediniz yedirdiniz, giymediniz giydirdiniz. Biz eminiz ki yetiştirdiğiniz gençlerimiz meslektaşlarımız ailesine milletine devletine büyük bir gönüllük içinde hizmet etmeye devam edeceklerdir" diye konuştu. Tıp Fakültesi dönem birincisi Doktor Mahmut Sami Güney, yaş kütüğe isminin yazdığı plakayı çaktı. Ardından tüm öğrenciler, dekanlardan, bölüm başkanlarından, öğretim üyelerinden ve ailelerinden diplomalarını aldı. Tören sonunda öğrenciler, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, eşliğinde hipokrat yemini edip kep atarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadılar.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri