SÜ Meram Tıp'ta Rahim Ağzı Kanseri Konferansı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde, personele yönelik ''Kadın cinsel organlarının kanserleri ve HPV aşısı'' konulu konferans verildi.
 SÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çetin Çelik, Eyyüp Kalaycı konferans salonunda düzenlenen konferansta kanser hastalıklarının tanımı, çeşitleri ile belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. 
Kadınlarda en çok görülen kanser çeşidinin meme kanseri olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti: ''2'inci sırada akciğer, 3'üncü sırada bağırsak ve mide kanserleri, 4'üncü sırada ise rahim kanseri gelmektedir. Ülkemizde ne yazık ki kanser, kalp hastalıklarının ardından en çok ölüme sebebiyet veren ikinci hastalıktır. Düzenli kontrol yaptırmayan her 3 kadından biri kansere maruz kalabilmektedir. Kanserlerin nedenlerine baktığımızda ise sigara, radyasyon, enfeksiyonlar ve hormonlar gibi çevresel faktörlerin yanı sıra, genetik etkenler, dengesiz beslenme, şişmanlık ve stres gibi kişinin kendinden kaynaklanan etkenleri gösterebiliriz. Tüm kanser çeşitlerinin önlenmesindeki en büyük etken ise hiç şüphe yok ki düzenli kontrol ile erken teşhis ve tedavidir.'' 
Konferansın son bölümünde ise soru-cevap kısmına geçildi. Hastane çalışanları merak ettikleri konulara ilişkin Doç. Dr. Çelik'ten bilgi aldı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri