SÜ, ABD'nin iki üniversitesiyle değişim anlaşması imzalıyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve beraberindeki heyet ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan iki üniversiteyi ziyaret etti.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve beraberindeki heyet ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan iki üniversiteyi ziyaret etti.
     Teksas'ta ''Yılın Profesörü'' seçilen Prof. Dr. Manoucher Khosrowshahi ve arkadaşları tarafından karşılanan Gökbel ve beraberindeki heyet, ilk olarak University of Texas (UT) at Tyler ile Tyler Junior College'i gezerek incelemelerde bulundu.
     Gökbel, burada yaptığı açıklamada, uluslararası ziyaretlerin bilimsel ve kültürel alışverişin artırılmasına yönelik önemli bir fırsat olduğunu söyledi.
     Teksas'a ilk defa geldiğini ifade eden Gökbel, ziyaretlerinin amacının, iki üniversiteyle değişim anlaşmaları imzalamak ve işbirliğini geliştirmek olduğunu belirtti.
     Tyler Junior College'den Prof. Dr. Manoucher Khosrowshahi ise Selçuk Üniversitesi için, ''Tyler Texas Üniversitesi ve Tyler Junior College'in toplamından dört kat daha fazla öğrenciye sahip ve gerçekten de çok etkileyici bir üniversite'' dedi.
     Teksas'ta bulunan Mother Francis Hospital'i de inceleyen Gökbel, yetkililerden eğitim başta olmak üzere çeşitli konularda bilgi aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri