Stuttgart’ta Mülteci Zirvesi Yapıldı

Almanya’da en fazla mülteci kabul eden eyaletlerinden Baden Württemberg’de mültecilerin durumları ve muhtemel yeni mülteci dalgaları için yapılması gerekenler ilk defa düzenlenen mülteci zirvesinde masaya yatırıldı. Başbakan Winfried Kretschmann’ın...

Almanya’da en fazla mülteci kabul eden eyaletlerinden Baden Württemberg’de mültecilerin durumları ve muhtemel yeni mülteci dalgaları için yapılması gerekenler ilk defa düzenlenen mülteci zirvesinde masaya yatırıldı. Başbakan Winfried Kretschmann’ın başkanlığında yapılan zirveye kiliseler, yardım kuruluşları ve resmi kurumlardan 30 katılımcı yer aldı.

Baden Württemberg Eyaleti’nde eyaletteki mültecilerin sorunlarını ve genel durumlarını ele almak için Başbakan Winfried Kretschmann başkanlığında bir mülteci zirvesi yapıldı. Eyalette ilk defa yapılan zirvede eyalet genelinde kiliseler, yardım kuruluşları ve ilgili resmi kurumlar ve kuruluşların da yer aldığı 30 katılımcı yer aldı. Zirvede öncelikli olarak bazı mahalli idarelerin mülteci kabulünü durdurma talepleri ele alındı. Önceki gün Esslingen Kaymakamlığı’nın kapasite sorunu nedeniyle daha fazla mülteci alınamayacağını açıklamıştı.

Buna karşılık Başbakan Kretschmann’ın mahalli idarelerin bu yaklaşımlarını tasvip etmediği ve bu konuyu öncelikle insani görev açısından değerlendirdiği öğrenildi. Ayrıca Başbakan Kretschmann’ın bazı özel mülkiyet sahiplerinin mülklerini mülteci kullanımı için tahsis etmelerini de takdirle karşıladığı, zirve öncesi yapılan değerlendirmeler arasında yer aldı. Zirvede eyalete gelecek yeni mültecilerin mülteci kabul merkezleri ve mahalli idarelere dağıtımı ile ilgili de düzenlemeler ele alındı.

Zirvenin önemli gündemlerinden biri de AB bölgesinde mülteci kabulü ve dağılımı konusunda yapılabilecek yenilikler oldu. Eyalette bu yıl sonuna kadar 26 bin yeni mülteci bekleniyor. Muhalefet kanadından ise zirvenin beklenen sonucu vermeyeceği yönünde eleştiri geldi.

KÖTÜ MUAMELE İDDİASI YARGIDA

Karlsruhe’de bulunan mülteci kabul merkezi (LEA) yurdunda bir mülteciye kötü muamele yapıldığı iddiasının ardından harekete geçen savcılık olayla ilgili soruşturmayı derinleştiriyor. Savcılık, mülteci yurdunda görev yapan özel güvenlik şirketi personeline yönelik bir mülteciye karşı kötü muamele yapılarak yaralanmasına sebebiyet verildiği gerekçesiyle, soruşturma başlatmıştı. Söz konusu iddialarla ilgili güvenlik şirketi de soruşturma sonucunun beklendiğini duyurdu.

Aynı şekilde olayla ilgili eyalet Uyum Bakanlığı’ndan da soruşturmanın sonuçlanmasın beklendiği yönünde açıklama geldi. Öte yandan mülteci yurdunda mülteciler tarafından yapılan taşkınlıklara da dikkat çekildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri