Stüdyo dairelere ilgi büyük

Son yıllarda talebin arttığı 1 artı 1 ve 2 artı 1 dairelerden oluşan stüdyo evlerin sayısı hızlı bir şekilde çoğalıyor.

Son yıllarda talebin arttığı 1 artı 1 ve 2 artı 1 dairelerden oluşan stüdyo evlerin sayısı hızlı bir şekilde çoğalıyor. Özellikle büyükşehirlerde stüdyo dairelere büyük ilgi gösteriliyor.  Büyükşehirlerde sayısı artan stüdyo dairelerin Konya'da da yapımı hızlı bir şekilde arttı. Talebin fazla olmasından dolayı yeni konut projelerinin çoğunluğunu bu daireler oluşturuyor. Özellikle bekar, yeni evlenen, çalışan ve üniversite öğrencilerine hitap eden daireler sayısı gelecek yıllarda daha fazla olacağı bekleniyor. 1 artı 1 ve 2 artı 1 şeklinde yapılan stüdyo dairlerin en büyük avantajı ekonomik olması. Stüdyo daireler hakkında bilgi veren Cengiz Acar Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Acar, kendilerinin de stüdyo daire yaptıklarını ve büyük bir ilginin olduğunu söyledi. "Stüdyo dairelerin en büyük avantajı ekonomik olmasıdır" diyen Mimar Cengiz Acar, "Biz şu an üç farklı mevkide 2 artı 1 odadan oluşan stüdyo daireler yapıyoruz. Bu dairelere talep çok fazla yeni stüdyo konutlar yapmayı da düşünüyoruz. İnsanların bu derece yüksek ilgi göstermesinin nedeni bu dairelerin 3 artı 1 ve 4 artı 1 dairelere göre çok ekonomik olmasıdır. Yeni yapılan 3 artı 1 daireyi en az 140 bin TL'ye satılıyor. 2 artı 1 stüdyo daireler fiyatları ise 65 bin TL ile 75 bin TL arasında değişiyor. Ayrıca stüdyo daireler çok lüks ve kullanışlı" ifadelerini kullandı.

'YATIRIM AMAÇLI VE YENİ EVLENEN İNSANLAR DAHA ÇOK İLGİ GÖSTERİYOR'

Stüdyo dairelere daha çok yeni evlenen ve yatırım amacı güdenlerin aldığını belirten Acar, "Daireleri yeni evlenen, bekar yaşayan, çalışan ve yatırım amacı güden insanlar alıyor. Yeni evlenen çiftler fazla paraları olmadığı için ilk başta bu evlerde kalmayı düşünüyor. Bu da mantıklı. İleriye dönük yatırım yapanlar da bu evleri alıyor. Çünkü onlarda biliyor gelecekte bu evlere ilgi daha da fazla olacak. Üniversite okuyan öğrenciler de evlere ilgi gösteriyor. Öğrenciler kiralamak istiyorlar. Yatırımcılar için uzun vadeli gelir kaynağı oluşturacak. Stüdyo daireler çok kullanışlı, mesela 3 artı 1 ve 4 artı 1 dairelerde oturan ailelere kesinlikle bir odaları çok fazla kullanılmıyor. Sadece misafir geldiğinde ve bayramlarda fazla kullanılıyor. Ancak stüdyo evler küçük olduğu için her yeri kullanılacak" dedi.

'STÜDYO DAİRELER HER YÖNDEN EKONOMİK'

Stüdyo dairelerin her yönden ekonomik olduğunu da dile getiren Mimar Cengiz Acar, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu dairelerin maliyeti düşük. Ayrıca büyük evlerin gideri daha fazla oluyor. Mesela bu evlerde elektrik daha az kullanılıyor. Ayraca evler küçük olduğu için kışın doğalgaz parası daha az ödüyorsunuz. Mesela büyük evlerde kullanmadığınız odaları dahi ısıtmanız gerekiyor. Yoksa ev soğuk oluyor bu durumda yüksek doğalgaz faturası ödenmesine neden oluyor. Bu evler küçük olduğu için ısınması daha kolay olacak. Bu durumda kışın yüksek miktardaki doğalgaz faturalarından insanları kurtaracak."

MUSTAFA AKÇA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri