Stso Ve Kosgeb’den Dolandırıcılık Uyarısı

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürlüğü, telefon ve mesaj dolandırıcılarına karşı KOBİ ve dilenciler...

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürlüğü, telefon ve mesaj dolandırıcılarına karşı KOBİ ve dilencilerin dikkatli olması uyarısında bulundu.

Siirt’te işletme ve girişimci olma kuran vatandaşların telefon ve mesaj yoluyla dolandırılmaya çalışıldığını belirten STSO Başkan Vekil Nedim Kuzu, KOBİ ve girişimcilerin mesaj ve telefon dolandırıcılarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kuzu, "KOSGEB düzenlemiş olduğu girişimcilik kursları ve girişimcilere vermiş olduğu desteklerle birçok vatandaşımızın umut kapısı olmuştur. Bunu fırsata çevirmek isteyen ve insanların hayalleri üzerinden prim yapmak isteyen dolandırıcılar ise Siirt’i kendilerine hedef olarak belirlemişlerdir. Her gün ilimizden onlarca vatandaşımıza sayısız mesaj gelmekte KOSGEB adına çalışmalar yapılacağı ve bunun karşılığında belli bir ücretin kendilerinin banka hesaplarına yatırılması gerektiğini belirterek insanları para tuzağına çekmektedirler. Bu tür şahıslar kendilerini, vatandaşlarımıza adeta kurumsal bir firma gibi gösterip her türlü oyunu oynamaktadırlar. Hemşerilerimizden bu tür dolandırıcılara inanmamalarını ve böyle bir olay ile karşılaştıklarında güvenlik güçlerimize bilgi vermelidir. Ayrıca bilgi almak isteyenlerin de KOSGEB müdürlüğüne ulaşmaları gerekir" dedi.

KOSGEB Siirt İl Müdürü Ömer Erkılıç ise, son günlerde KOBİ ve yeni girişimcileri telefonla arayan ya da SMS gönderen kişilerin KOSGEB Derneği gibi isimler kullanılarak kamu kurumu imajı vermek suretiyle güven sağlamaya çalıştığını söyledi. Erkılıç, "KOSGEB desteklerinden faydalanabilmeleri için danışmanlık hizmeti adı altında ücret talep ettikleri bu yola dolandırıcılık yaparak haksız kazanç elde ettikleri hakkında şikayetler geliyor. KOSGEB destekleri ve eğitimleri ücretsiz verildiğini eğitim ve destekler için ücret karşılığı proje hazırlanması konusunda cep telefonlarına KOSGEB tarafından hiçbir şekilde mesaj göndermedik. Hiçbir danışman firma ile hizmet anlaşmasının olmadığı, KOSGEB girişimcilik eğitimleri ve destekleri ile ilgili ücret talep eden art niyetli kişi ya da kuruluşlar, bizzat mağdur olan kişiler tarafından savcılığı bildirmeleri gerekir" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri