Stratejik kurumların satış iddiası TBMM’de!

Abdulkadir Karaduman, ülkenin stratejik kurumları olan ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ve TUSAŞ’ın Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılacağı iddiasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Türkiye’nin önemli kuruluşları arasında yer alan ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ve TUSAŞ’ın satılacağı iddiasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verilen soru önergesinde Karaduman, söz konusu son günlerde gerçekleşen ziyaretlerde ve görüşmelerde stratejik önemi büyük olan kurumların satışının gündeme gelip gelmediğini sordu.

HİSSE SATIŞI GÜNDEMDE

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed El Nahyan’ın ülkemize gerçekleştirdiği ziyaretinin ardından stratejik kurumların satılacağı iddiasını hatırlatan Karaduman, “Son zamanlarda döviz kurundaki yükselişle beraber BAE ve Katar devletleriyle temaslarınızda gözle görülür bir artış yaşanmıştır. Yapılan son görüşme akabinde Katar Dışişleri Bakanı; ‘Türkiye’nin ekonomik gidişatı dolayısıyla ortaya çıkan fırsatları değerlendiriyoruz’ açıklamasında bulunmuştur. Aynı görüşme için Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir; ‘Katar ziyaretine eşlik ettik, savunma sanayii alanında önemli görüşmeler gerçekleştirdik’ açıklamasında bulunmuştur. Bütün bu gelişmelerle birlikte ülkemiz için hayati önemi olan kuruluşlarımızdan ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ve TUSAŞ’tan BAE ve Katar’a hisse satışı olabileceği iddiaları gündeme gelmiştir” ifadelerini kullandı.

“10 YILDA HANGİ HİSSELER SATILDI?”

Karaduman, söz konusu iddialarla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a şu soruları yöneltti: “Ülkemizin en önemli milli değerlerinden olan ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ve TUSAŞ kurumlarımızın BAE ve Katar’a satılacağı iddiaları doğru mudur? Bu kurumlarımızın hisselerinin başka devletlere satışı mümkün müdür? Son 10 yılda hisseleri yabancılara satılan kurumlarımız hangileridir?  BAE ve Katar devletleriyle görüşmeler neticesinde hangi anlaşmalar yapılmıştır? Bu anlaşmaların muhtevası nedir? Savunma Sanayii Başkanlığı ve adı geçen kuruluşlarımızın BAE ve Katar’a sunum yaptığı iddiaları doğru mudur? Bu sunumların içeriği nedir? Bu görüşmelerde savunma sanayii özelinde görüşülen konular nelerdir? Bu devletlerle savunma sanayii alanını kapsayan hangi anlaşmalar yapılmıştır?”

SAİT ÇELİK 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri