Stoltenberg: Rusya, Ukrayna’ya Askerî Yığınak Yapıyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın hem Ukrayna sınırında hem de bu ülkenin topraklarında askerî yığınak yaptığını öne sürdü.AB savunma bakanları toplantısına gelişinde açıklama yapan Stoltenberg, “Bu ciddî bir askerî...

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın hem Ukrayna sınırında hem de bu ülkenin topraklarında askerî yığınak yaptığını öne sürdü.

AB savunma bakanları toplantısına gelişinde açıklama yapan Stoltenberg, “Bu ciddî bir askerî yığınak. Rusya’ya Doğu Ukrayna'daki askerlerini geri çekmesi ve barışçıl bir anlaşmaya katkı sağlaması çağrısında bulunuyoruz.” dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı istikrarsızlaştırmaya devam ettiğini öne süren NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, bunun ateşkes anlaşmasının ihlali anlamına geldiğini dile getirdi.

Ukrayna'daki krizi Rusya'nın eylemlerinin ortaya çıkardığını ifade eden Stoltenberg, Rusya'nın barışçıl çözümün bir parçası olmayı tercih etmemesi durumunda izole edileceğini söyledi.

Suriye ve Irak'taki yabancı savaşçıların kendileri için endişe kaynağı olduğunu ifade eden Stoltenberg, bu riski minimize etmek için müttefiklerle daha yakın istihbarat paylaşımına gittiklerini vurguladı. Stoltenberg, kolektif savunma anlayışı çerçevesinde Türkiye'nin güneyine Patriot füzeleri yerleştirdiklerini de hatırlattı.

Jens Stoltenberg, Ebola'yla mücadeleye nasıl bir katkı verebilecekleri konusunda da BM ile temas halinde olduklarını sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri