Stoltenberg: Afganistan'ın Geleceği Afganların Elinde Olacak

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Afganisan Devlet Başkanı Eşref Gani Ahmedzai ile Kabil'de ortak basın toplantısı düzenledi.Başkanlık sarayında düzenlenen ortak basın toplantısında Jens Stoltenberg, ülkenin geleceğini Afganların elinde...

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Afganisan Devlet Başkanı Eşref Gani Ahmedzai ile Kabil'de ortak basın toplantısı düzenledi.

Başkanlık sarayında düzenlenen ortak basın toplantısında Jens Stoltenberg, ülkenin geleceğini Afganların elinde olacağına vurgu yaparak, gelecek yıl Afganistan’da yeni bir sayfa açılacağını dile getirdi.

"Bundan sonra, teröre karşı hazırlanan ulusal güvenlik güçleri Afganistan’ı daha da güçlendirecek." ifadelerini kullanan Stoltenberg, Afganistan'ın geleceğinin Afganların elinde olacağını ve kendilerinin destek vermeye devam edeceklerini aktardı.

Stoltenberg, yeni birlik hükümet kurulmasının ülke istikrarı için iyi bir adım olduğunu bildirirken bu istikrarın sağlanmasında Eşref Gani Ahmedzai ve Dr. Abdullah Abdullah’ın anahtar unsurlar olduğunu belirti.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani Ahmedzai, ise ülkede güvenliğin sağlanması için uluslararası toplumla işbirliği içerisinde hareket edeceklerini, kadın haklarının geliştirilmesi ve yönetim reformu gibi konularda çalışmalarda bulunacaklarına işaret etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri