Stk’lar Şiddet Ve Yağmalamaya Tepki Gösterdi, Sağduyuya Davet Etti

IŞİD’in Suriye’nin Kobani kentine saldırısı üzerine başlayan olaylar nedeniyle Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) bir açıklama yaptı. Şiddet ortamının arttığına ve 23 kişinin hayatını kaybetmesine dikkat çekilen açıklamada...

IŞİD’in Suriye’nin Kobani kentine saldırısı üzerine başlayan olaylar nedeniyle Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) bir açıklama yaptı. Şiddet ortamının arttığına ve 23 kişinin hayatını kaybetmesine dikkat çekilen açıklamada sağduyu çağrısı yapıldı.

Yazılı açıklama yapan federasyon başkanı Mehmet Şerif Öter, can kayıplardan büyük endişe ve üzüntü duyduklarını belirtti.

Başta Güneydoğu bölgesi olmak üzere 30 yıl boyunca yaşanan çatışma ortamında büyük acıların yaşandığını belirten Öter, tepki olarak başlayan protestoların şiddet dönüşmesini tasvip etmediklerini söyledi.

Öter’in yazılı açıklaması şöyle devam etti: “Yalnız Kürtler için değil, bölge ve insanlık için büyük tehdit oluşturan İŞİD terör örgütü emperyalist güçlerin desteğiyle Kobani’deki soydaşlarımıza yönelik başlatmış olduğu acımasız saldırılarılar bizlerin onuruna dokunuyor ve canımızı acıtıyor. İŞİD gibi vahşi bir gücü durdurmak için ne yazık ki uluslar arası toplum tarafından gerekli adımlar atılmadığından, halkta öfke meydana getirmiş ve malum eylemler ortaya çıkmıştır.

Demokratik eylemi şiddete dönüştürerek iş yeri, araç, banka, kamu malı ve mağazaları yakmak, yağmalamak, vatandaşlara zarar vermek eylemlerini son derece yanlış görüyoruz. Hele yakılan, tahrip edilen mağaza ve marketlerdeki gıda ve diğer ürünleri alıp evlerine götürmek kültürümüzde ve inancımızda yeri olmayan bir hırsızlık ve ahlaksızlık fiilidir.

Bizler 42 dernekten müteşekkil federasyon olarak çağrıda bulunuyoruz;

Kobani için her türlü demokratik tepkiyi anlıyor ve destekliyoruz. Fakat bunu yaparken vatandaşların mallarına zarar vererek, yakarak, kırarak, dökerek Kobani halkına hiçbir fayda sağlanmaz. Çözüm sürecinin başarıyla sonuca ulaşması için herkes üzerine düşen görevi, sorumluluğu yerine getirmelidir. Kardeşi kardeşe kırdırma oyun ve provokasyonlara karşı dikkatli olmalıyız.” ifadeleri kullanıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri