Stat’ta sıkı denetim

Konyaspor yönetimi, Eskişehirspor maçı öncesi kimlik kontrolü yapacak. Başkan Yardımcısı Zeki Çimen, Eskişehirli taraftarların olay çıkarabileceğini, bunun için de gereken önlemi aldıklarını söyledi

Turkcell Süper Lig’in 32. haftasında Konyaspor ile Eskişehirspor arasında Konya’da yapılacak karşılaşmada, gerginlik yaşanmaması için kimliğinde  “Eskişehir” yazan taraftarların kale arkasında maç izlemesine izin verilmeyeceği bildirildi. Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Zeki Çimen, Konyaspor ile Eskişehirspor'un ligde kritik bir konumda olduğunu ifade ederek, iki takımın da hayati önem taşıyan bir maça çıkacağını belirtti.Bu maç öncesinde 300 kadar Eskişehirspor taraftarının biletix firmasından Konya Atatürk Stadı’nın skorboard tarafındaki kale arkasında maçı izlemek için bilet aldığı bilgisinin kendilerine ulaştığını dile getiren Çimen, bunun son derece tehlikeli bir yaklaşım olduğunu söyledi. Eskişehirspor taraftarının kendilerine ayrılan bölüm dışında Konyaspor taraftarı ile birlikte maçı izlemesine izin verilmeyeceğini belirten Çimen, bu nedenle maç öncesinde taraftarları stada kimlik kontrolü yaparak alacaklarını vurguladı. Çimen, şunları kaydetti:

“Eskişehirspor bizim dostumuz, ancak emniyet açısından olası riskleri düşünerek böyle bir karar aldık. Eskişehisporlu taraftarların Konyasporlu seyircilerin bulunduğu bölümden bilet alması ve maçı burada seyretmesi olumsuz sonuçlar doğurabilir. Çıkacak olayların vebalini hiç kimse ödeyemez. Bu nedenle Eskişehir’dan bu maç için skorbord kale arkasından bilet alan taraftarlara maça gelmemeleri çağrısında bulunuyoruz. Bu bölümlere kimliğinde Eskişehir yazan taraftarlar kesinlikle alınmayacak. Eskişehirsporlu taraftarlar kendilerine ayrılan bin kişilik bölümde takımını destekleyebilirler.”
Her iki takımın da kritik bir dönemece girdiğini ve Konyaspor olarak son hafta Ankaraspor ile Konya’da yapacakları maç öncesi talihsiz bir olay yaşamak istemediklerini vurgulayan Çimen, Futbol Federasyonu'na da bugün veya yarın konuyla ilgili yazılı başvuruda bulunacaklarını söyledi.
KAZANMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK
Çimen, sürpriz sonuçların alındığı ligde tek düşüncelerinin kendi maçlarını kazanmak olduğunu belirterek, “Biz kendi işimizi kendimiz görerek bunun vereceği mutluluğu yaşamak istiyoruz. Tek düşüncemiz Eskişehirspor’u eli boş göndererek büyük önem taşıyan maçtan yüzümüzün akıyla çıkmak” dedi. Eskişehirspor maçı ile ilgili görüşlerini açıklayan Başkan Yardımcısı ve Futbol Şube Sorumlusu Zeki Çimen, “Eskişehirspor ile sezonun en önemli maçını oynayacağız. Galibiyetle ayrıldığımız zaman büyük ihtimalle ligdeki konumumuzu da belirlemiş olacağız. Bu nedenle tüm şehrin Eskişehirspor karşılaşmasına odaklanmasını ve Konyalıların takımlarına sahip çıkmasını bekliyoruz. Pazar günü saat 20:00’de başlayacak maçta taraftarlarımızın tribünleri tamamen doldurmalarıyla takımımıza verecek destekle Eskişehirspor’u eliboş göndererek bu maçtan yüzümüzün akıyla çıkacağımıza inanıyorum.” 
Çimen, kaliteli oyunculardan kurulu bir takıma sahip olduklarının da altını çizerek, “Teknik ekibimize ve oyuncularımıza güveniyoruz. Lige bakıldığı zaman her hafta sürpriz sonuçlar alınabiliyor. Bu nedenle oynanacak maçlardan önce yapılan ‘Şu takım kesin kazanır’ tahminlerine ve öngörülerine kesinlikle katılmıyorum. Bizim küme düşme korkumuz var. Bunu daha önce de defalarca kamuoyu ile paylaştık. Biz sadece yaşadığımız bazı sıkıntılar nedeniyle hak etmediğimiz bu duruma düştük. Ama içerisinden bulunduğumuz konumdan kurtulacağımıza inanıyorum. Bunun için ilk adım Eskişehirspor maçı. Bu maçı taraftarlarımızın vereceği destekle kayıpsız geçeceğiz” şeklinde görüş belirtti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri