Statlarda sigara içmeye son

TBMMde kabul edilen 4207 sayılı kanun doğrultusunda 19 Temmuzdan itibaren stadyumlarda ve spor sahalarında da hayata geçen tütün ürünlerinin tüketilmesi yasağının doğru şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla spordan sorumlu Devlet Bakanlığı, Sağlık Bakan
Swissotel’deki toplantıya Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TFF Başkanı Mahmut Özgener, başkan vekili Lutfi Arıboğan, Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Denizlispor Kulübü Başkanı Ali İpek ile Turkcell Süper Lig’de mücadele eden kulüplerin yetkilileri katıldı.
Toplantının ardından Devlet Bakanı Özak ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Özak, 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanunun 19 Temmuz’dan itibaren uygulanmaya başlandığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
“Mutlulukla görüyoruz ki milletimiz buna yüzde 99 seviyesinde uydu. Tabii bu son derece önemli bir konu. Günde yaklaşık 300 vatandaşımızı sigara nedeniyle kaybediyoruz. Yılda 100 bin vatandaşımız sigara nedeniyle yaşamlarını yitiriyor. Ayrıca 5-6 bin çocuk sigara nedeniyle astım ve buna benzer hastalıklara yakalanıyor. Araştırmalar gösteriyor ki uyuşturucu kullanan insanların temelinde sigara bağımlılığı yatmakta. Ülkemizin nüfusunun yarısı olan 35 milyon insanımız 28 yaş altındadır. Bunun ne kadar büyük bir beşeri zenginlik olduğunu biliyoruz. Burada büyük bir sorumluluk var üzerimizde. Özellikle gelişmiş ülkelerde bunun uygulamasını ve sonuçlarını görebiliyoruz. Bugün aldığımız kararın 3, 5, 10 yıl sonra yıl sonra Türk insanına ne kadar artılarla geri döneceğini, sağlıklı toplum oluşturmada nerelere varacağını tahmin etmek mümkün.”
SEYİRCİMİZİN BİLİNÇLENMESİ SAĞLANACAK
Bakan Özak, yasanın hazırlanmasında Kulüpler Birliği Vakfı’nın, kulüplerin, spor yöneticilerinin ve medyanın önemli katkılar sağladığını anlatarak, şöyle konuştu: “Bugün stadyumlardaki uygulamalarda karşılaştığımız sorunları, kulüplerimize hangi görevlerin düştüğünü, uygulamalardaki aksaklıkları tartıştık federasyon başkanımız ve değerli kulüp başkanlarımızla. Ortaya şu çıktı: Yasa, genelge var, doğru. Ama telkin, eğitim ve bir süreç gerekli. Ama katiyen bu işten taviz vermeden spor kulüplerimizin, spor adamlarımızın, sporcularımızın ve medyamızın katkısıyla özellikle yapılacak bir takım çalışmalarla, spor seyircimizin (dumansız hava sahası logosu taşıyan el ilanları, broşürlerle ve diğer malzemelerle) bilinçlenmesi sağlanacak. Türkiye’de bu iş örnek bir hale getirilebilecek.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri