Star Wars’ın yönetmeni Konya’da film çekti

Türk Sinemasının ödüllü yönetmeni Semih Kaplanoğlu’nun son filmi “Buğday” ın çekimlerinin bir bölümü Konya’da gerçekleştirildi.

Çekim ekibinde, sinema otoriteleri tarafından bilim kurgu sinemasının başyapıtı olarak gösterilen Star Wars (Yıldız Savaşları) serisinin Görüntü Yönetmeni Giles Nuttgens de yer aldı. Yusuf Üçlemesi’nin son filmi Bal ile 60. Berlin Uluslararası Film Festivali’nden Altın Ayı ödülü ile geri dönen Semih Kaplanoğlu, uzun bir aradan sonra yeni filmi Buğday (Grain) ile beyazperdedeki yerini almaya hazırlanıyor. Çekimlerinin bir ayağı Konya’da gerçekleştirilen filmin, siyah-beyaz ve İngilizce olması sebebiyle de şimdiden merak konusu. Konya’daki dış mekan çekimlerinin yanı sıra iç mekan çekimlerinin Konya Büyükşehir Belediyesine ait Spor ve Kongre Merkezinde kurulan setlerde gerçekleştirilen filmin çekim ekibinde, sinema otoriteleri tarafından bilim kurgu sinemasının başyapıtı olarak gösterilen Star Wars (Yıldız Savaşları) serisinin Görüntü Yönetmeni Giles Nuttgens de yer aldı. Giles Nuttgens, yapımcılığını ve yönetmenliğini George Lucas’ın üstlendiği, Star Wars Episode I–The Phantom Menace (1999), Star Wars Episode II–Attack Of The Clones (2002) ve Star Wars Episode III Revenge Of The Sith (2005) üçlemesinin görüntü yönetmenliğini de yapmıştı. Nuttgens’in kariyerinde, 49 uzun metrajlı film ve 23 televizyon filmi bulunuyor.

2017’DE VİZYONA GİRECEK

Filmin senaryosu yine yönetmen koltuğunda oturan Semih Kaplanoğlu’na ait. Genetik araştırmalar ve iklim değişikliği nedeniyle bitki ve hayvan türlerinin soyunun tükenmeye yüz tuttuğu, dünyanın korunaklı şehirler ve ölü topraklar olarak ikiye ayrıldığı bir dönemi ele alan Buğday, bir distopya örneğini tüm özellikleriyle ve derinlemesine yansıtacak olmasıyla da ön plana çıkıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Jean-Marc Barr, Grigoriy Dobrygin, Cristina Flutur gibi ünlü isimler yer alıyor. Yapım aşamasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Euroimage’den destek alan filmin post prodüksiyon çalışmaları devam ediyor. Dram türündeki filmin 2017 yılı içerisinde vizyona girmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri