St. Petersburg’da Yerel Halk Irkçı Gruplara Vize Vermedi

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde 4 Kasım Ulusal Birlik Günü’nde sokaklara çıkan ırkçı gruplara yerel halk vize vermedi.

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde 4 Kasım Ulusal Birlik Günü’nde sokaklara çıkan ırkçı gruplara yerel halk vize vermedi. Günler öncesinden yapılan propaganda çalışmalarına itibar etmeyen St. Petersburglular, yağmurlu tatil gününde dinlenmeyi tercih etti.

Şehirdeki Tatar Camii’nin bulunduğu Gorkovski Metrosu önünde toplanan yaklaşık bin kişilik ırkçı grup, ellerinde Stalin resimleri, bayraklar ve çeşitli pankartlar eşliğinde Marsovo Pole Meydanı'na yürüdü.

Etrafta geniş güvenlik önlemleri alan polis, “Rus Yürüyüşü” adlı gösterinin gerçekleşeceği yolları trafiğe kapadı. Marsovo Pole Meydanı'nda bir süre slogan atan gruplar, Orta Asya ülkelerine vize uygulanması gerektiğine dair ortak bir bildiri okudu. Okunan bildirinin ardından meydanda bir süre bekleyen gruplar daha sonra alandan ayrıldı. Polis izinli gösteride atılan slogan ve pankartlara herhangi bir müdahalede bulunmadı.

Eylemin ardından Ermitaj Meydanında tekrar toplanan ırkçı gruptan yaklaşık 50 kişi, yüzlerinde maskelerle dans edip şarkı söylemeye başladı. Polisin "dağılın" uyarısının ardından alanı terk etmeyen 30 kişi gözaltına alındı. Daha sonra eylemciler sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri