St.petersburg Başkonsolosluğu'na Atatürk Havalimanı’nı Havaya Uçurma Tehdidi

Henüz kimliği belirsiz bir kişinin, Türkiye'nin St.Petersburg Başkonsolosluğu’nu telefonla arayarak İstanbul Atatürk Havalimanı’nı havaya uçurmakla tehdit ettiği iddia edildi. İddiaya göre iki telefon numarası bırakan zanlı, 3 gün içinde...

Henüz kimliği belirsiz bir kişinin, Türkiye'nin St.Petersburg Başkonsolosluğu’nu telefonla arayarak İstanbul Atatürk Havalimanı’nı havaya uçurmakla tehdit ettiği iddia edildi. İddiaya göre iki telefon numarası bırakan zanlı, 3 gün içinde şahsi sorunlarının çözülmesini talep etti.

Rus basınına göre kimliği belirsiz kişi, 1 Eylül'de şehir içi telefonu ile Türkiye Başkonsolosluğu’nu arayarak tehditte bulundu. Türk diplomatların konuyu Rusya'nın ilgili birimlerine bildirdiği ifade edildi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ İNCELEME BAŞLATTI

Türkiye'nin St. Petersburg Başkonsolosluğu tarafından Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) yapılan açıklamada tehdit telefonu doğrulandı. Bu yönde bir telefon aldıklarını doğrulayan konsolosluk yetkilisi, “Konuyu Ankara’ya ve Rusya makamlarına ilettik. Başkonsolosluk sekreterliğini arayan şahıs bu yönde bir tehditte bulundu. İki telefon numarası bıraktı. Bunun ne kadar ciddi olduğunu bizim değerlendirmemiz imkansız.” bilgisini paylaştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri