SSK Bağkur emekli maaşı ne kadar olacak?

2022'ye günler kala emekli maaşı zammı merak konusu. Emekliye maaş zammı ne kadar olacak? En düşük SSK Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar olacağı merak ediliyor. İşte 2022 emekli maaşı zammı gelişmeler...

Emekli ve memur maaşı zammı ne kadar olacak sorusu gün geçtikçe daha fazla sorulmaya başladı. 2022 emekli maaşı ne kadar olacak sorusuna bir an önce cevap almak isteyen milyonlarca memur ve memur emeklisi bulunuyor. Aralık ayı enflasyon rakamı belli olduktan sonra 2022 emekli aylığı belli olacak. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylığı içinde artış beklenirken konunun Ankara’da görüşüldüğü bilgisi geliyor. Kulislerde emekli maaşı için konuşulan oranlar sızdı. Emekliye zam miktarı için geri sayım başladı. En düşük emekli maaşı alanlar da yeni yılda iyi bir oranda zam talep ediyor. Peki, SSK ve BAĞ-KUR emeklisine kadar zam yapılacak? İşte 2022 emekli maaşı Ocak 2022 SSK Bağkur emekli maaşı ne kadar açıklandı mı konusu hakkında detaylar…

2022 EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE KADAR? SSK BAĞ-KUR MAAŞI 2022

Memur, emekli, SSK ve BAĞ-KUR emekli maaş zammı hakkında son dakika gelişmeler sıkça merak konusu. Yaklaşık 13,5 milyon emekli maaşlarında bir düzenleme yapılacak. 2022 yılında verilecek olan asgari ücret rakamı ise en az 4250 TL oldu. Bu miktar içerisinde Bakan Vedat Bilgin’in açıklamasına göre AGİ yani Asgari Geçim İndirimi tutarı da bulunuyor. Asgari ücretli olmayanlar için de AGİ uygulaması devam edecek. Asgari ücret gelişmesinin ardından 2022 memur maaşı zammı ile emekli maaşı zammı merakla araştırılmaya başlandı. Memur maaşı zammı ne kadar olacak en düşük maaş ne kadar yapılacak? Emekli zammı ne kadar olacak?

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Türkiye’de enflasyon verisi son olarak geçtiğimiz Temmuz ayında TÜİK tarafından yüzde 1.80, ağustos ayında 1.12, eylüle3 1.25 ekimde yüzde 2.39 kasımda ise yüzde 3.51 olarak açıklanmıştı. Böylece ikinci 6 aylık döneminin 5 ayında enflasyon yüzde 10.46’ya ulaştı. Şimdi ise aralık ayı enflasyon oranı kaldı. En düşük emekli maaşı alanlar da zam oranının iyi olmasını bekliyor. Konuşulanlara göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ocak ayı zammı yüzde 15-16’ya dayanacağı iddia ediliyor. Eğer aralık ayında enflasyon yüzde 4.1 olursa zam yüzde 15’e aylık enflasyon yüzde 5 olursa zam oranı yüzde 16’ya gelmiş olacak. Enflasyon verisinde beklentilerin üstünde bir rakam çıkması zam miktarını daha yukarıya çekecek.

Asgari ücret miktarına yüzde 50.5 zam oranı gelince emekli maaşı zammı içinde bu seviyelere yakın artışlar gündeme geldi ve Ankara gündemin ilk sıralarında memur ve emekli maaşı zammı var. Emekliye zam oranı daha belli olmasa da zammın yüzde 40 seviyesinde olabileceği belirtiliyor. Enflasyon zammından sonra ise ek zam miktarı olarak yüzde 13 konuşuluyor. Yani ocakta yüzde 31.5 (40-8.5) oranında zam yapılması bekleniyor.

2022 SSK BAĞ-KUR MAAŞ ZAMMI İÇİN İLK RAKAMLAR

Emekli maaşı zammı konusunda bir diğer husus ise SSK ve BAĞ-Kur emekli aylığı alanlar. Geçtiğimiz yıl en düşük SSK ve BAĞKUR maaşı 1,500 TL’ye sabitlenmişti. Şimdi ise 2022 en düşük SSK Bağ-Kur maaşı için 2 bin liraya artırılması üzerinde çalışmalar yapılıyor.  2022 emekli maaşı zammı için iki ayrı formül üzerinde de durulduğu yönünde haberler geliyor. Emekli maaşlarında yıllık bazda asgari ücret ya da yüzde 40’lar düzeyinde bir zam yapılması gündemde.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bugün yaptığı bir açıklamada, “Düşük gelirli emeklilerimizi gözeten bir düzenleme yapacağız. Yapacağım çalışma bütün emekli gruplarına yansıyacak.” dedi. Emekli maaşı zammı oranı hakkında da konuşan Vedat Bilgin, “Eğer enflasyon bizim sözleşmemizde belirlediğimiz ücretin üzerine çıkarsa biz farkı vereceğiz. Bu fark aynı zamanda bir sosyal transfer olacak. Emeklilerimizin en alt düzeyindeki emekli maaşında daha yukarılara gidecek şekilde kademeli bir şekilde ele alacağız.” ifadelerini kullandı.

SSK ve özellikle de Bağ-Kur emeklileri arasında en az maaş alan grup bulunuyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri