"Ssivil toplum kuruluşlarına baskı var"

Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya’daki sivil toplum kuruluşlarının AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seçimlerde destek vereceklerini açıklamaya zorlandığını ileri sürdü.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya’daki sivil toplum kuruluşlarının AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seçimlerde destek vereceklerini açıklamaya zorlandığını ileri sürdü.

MHP Konya Milletvekili ve 1. sıra adayı Mustafa Kalaycı yaptığı açıklamada, yarın (19 Mayıs Salı) bir otelde bir araya gelecek Konya’daki meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına 7 Haziran seçimlerinde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu desteklediklerini açıklamaları için baskı yapıldığını iddia etti.

Kalaycı, "Konya’daki sivil toplum kuruluşlarına, odalarımıza, Konyalı sanayicilere ve iş adamlarına, yarın Dedeman Otelinde yapılacak toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu’na destek açıklaması yapmaları için baskı yapıldığı yönünde yoğun şikayetler gelmektedir. Bu korkaklıktır, çirkefliktir, zalimliktir. Ama zorla güzellik olmaz. Ne yaparlarsa yapsınlar, sonuç alamayacaklar. Konyalı baskıya, dayatmaya asla boyun eğmez. Sivil toplum kuruluşu ve odalarımıza da sesleniyorum. Baskıya boyun eğmeyin. Böyle bir oyuna gelmeyin. Bunun vebali ağırdır. Bu suçtur, bu suça ortak olmayın. Zorla yaptırılacak açıklama Konya’ya yakışmaz ve Konyalıya saygısızlık olur. Konyalının iradesine herkes saygı duymalıdır. AKP, Konyalının umutlarını tüketmiştir. Konyalı, AKP’yi gönlünden silmiştir. Konyalı artık kararını vermiştir. Konyalının umudu Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Konyalı yalana, talana, baskıya, zulme, arsızlığa, haksızlığa, yoksulluğa, yolsuzluğa, ahlaksızlığa karşı MHP ile yürüyüşe geçmiştir. Bu yürüyüşe kimse mani olamayacaktır. MHP, Cenab-ı Allah’ın yardımıyla ve milletimizin teveccühüyle iktidar hedefine ulaşacaktır" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri