Sri Lanka'da müslüman politikacıya hapis

Sri Lanka'lı Müslümanlar, Müslüman politikacı Azad Salley'in hapse atılmasını protesto ediyor. Politikacı İslamcı gruplarla ilişkisi olduğu iddiasıyla gözaltında tutuluyor.

Sri Lanka'da yeniden gözaltına alınan Müslüman politikacı Azad Salley'e destek için protestolar sürüyor.
Salley'e destek için Ampara şehrindeki işyerleri ve toplu taşıma durduruldu.

Yaptığı açıklamalar toplumsal huzuru bozacağı iddiasıyla gözaltında tutulan Müslüman politikacının bazı İslamcı gruplarla ilişkisi olduğu iddia ediliyor.

İnsan hakları örgütleri hükümete çağrıda bulunarak Salley hakkında ya hüküm verilmesini ya da serbest bırakılmasını istediler.

Salley, hakkındaki iddiaların araştırıldığı öne sürülerek 90 gün hapis tutuldu.

Öte yandan bir çok din adamı, organizasyon, politikacılar ve bireyler, Azad Salley'in gözaltında tutulmasını protesto eden ortak bir açıklamaya imza attılar.

Açıklamada Salley'in, acımasız "Terörist hareketi önleme" uygulaması üzerine yakalandığı, ileri sorgulama için tutulduğu belirtildi.

Salley'in hukuksuz bir şekilde yakalanmasının, azınlıklara karşı artan saldırılar ve tehditler, dini inançlara karşı toleransın azalması, hükümetin kendini eleştirenlere göz açtırmaması bağlamında değerlendirildiği vurgulandı.
 
Salley açlık grevinde

Hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmasını protesto eden Salley açlık grevi başlatmıştı. Durumu kötüleşince hastaneye kaldırıldı. Açıklamada, Müslüman politikacının, şeker hastası olduğu ve ilaç alması gerektiği için durumunun tehlikede olduğu belirtilerek, mevcut gözaltı sorununun bir an önce çözülmesi istendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri