Srebrenitsa Anneleri Başkanı: Uluslararası Ceza Mahkemesi Karikatüre Dönüştü

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Sırp savaş suçlusunu serbest bırakma kararına tepki veren Srebrenitsa Anneleri Derneği Başkanı Hatice Mehmetoviç, bu mahkemenin karikatüre dönüştüğünü söyledi.Hatice Mehmetoviç, "Uluslararası Ceza Mahkemesi...

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Sırp savaş suçlusunu serbest bırakma kararına tepki veren Srebrenitsa Anneleri Derneği Başkanı Hatice Mehmetoviç, bu mahkemenin karikatüre dönüştüğünü söyledi.

Hatice Mehmetoviç, "Uluslararası Ceza Mahkemesi artık bir karikatüre dönüştü. Bu mahkemenin bireylerin özel isteklerini değil, adaleti temsil etmesi gerekiyor. Bu yaptıkları mağdur olanlara bir darbe ve hakarettir." dedi.

Konuşmanın devamında Mehmetoviç, "Geçmişe artık geri dönemeyiz, ama ondan hiçbir şeyi öğrenmemiş gibi davranıyoruz. Mahkemeler işlerini yapmadıkları zaman, dünyada yeni suçların meydana gelmesi hiç de şaşırtıcı olmuyor. Öldürülen çocuklarımızın geri dönmelerini beklemiyoruz. Onun imkansız olduğunu iyi biliyoruz; ama bize ufak bir rahatlığı getirecek olan adaleti bekliyorduk. Onun yerine böyle bir karar alındığı zaman, adalet için mücadele etmeye gücümüz de kalmıyor." ifadelerini kullandı.

Mehmedoviç, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Sırbistan'dan gelen çoğu savaş suçlusunu serbest bıraktığını hatırlattı, ve Voyislav Şeşely’nin yargılanmasının gelecekte nesillere katliam ve tecavüz gibi suçların işlenmemesi için son dersin olduğunu; ancak bunun da yerine getirilmediğini söyledi.

Srebrenitsa ve Jepa Bölge Anneleri Derneği Başkanı Munira Subaşiç ise Şeşely’nin hem mahkemeye hem de mağdur ailelere hakaret ettiğini hatırlattı. Subaşiç, "Kendisi, büyük ihtimalle mahkemede değil, evde ölmesi için serbest bırakıldı." dedi. Munira Subaşiç ayrıca Şeşely'nin ölmesi halinde adaletin de öleceğini söyledi ve bunun Bosnalı mağdur aileler için en zor şey olduğunu belirtti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri