Sporda işbirliği protokolü imzalandı

Türkiye ile Irak arasında, sporda işbirliği protokolü imzalandı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Irak Gençlik ve Spor Bakanı Casim Muhammed Cafer ve beraberindeki heyeti kabul etti. İki ülke arasında imzalanan sporda işbirliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen kabul sırasında ilk olarak söz alan Bakan Özak, hükümetleri döneminde özellikle komşu ülkelerle ilişkilerin sürekli gelişmekte olduğunu belirterek, “Temennimiz, Irak ile her alanda işbirliğimizin gelişmesidir. Ülkemizin her konudaki zenginliğini ve tecrübesini dostlarımızla paylaşmaya hazırız” dedi.

İmzalanan sporda işbirliği protokolünün çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Bakan Özak, “Spor, çok önemli bir sosyolojik olgudur. Sporun temelindeki değerler, kişilerin gelişiminin yanı sıra toplumların yakınlaşmasını da sağlar. Ülkemizin her konudaki zenginliğini ve tecrübesini dostlarımızla paylaşmaya hazırız” diye konuştu.
Türkiye’nin son 6 yılda uluslararası organizasyonlarda başarısının yükseldiğinin altını çizen Bakan Özak, şöyle devam etti: “2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na talibiz ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En büyük hedefimiz ise 2020 yılında İstanbul’da Olimpiyat yapabilmek. Avrupa’nın 6., dünyanın ise 17. büyük ekonomisine sahip Türkiye, bunu başarabilecek güçtedir.”
Irak Gençlik ve Spor Bakanı Casim Muhammed Cafer ise Irak hükümeti ile Türk hükümetinin stratejik ilişkiler içinde olduğunu vurulayarak, “Irak halkı, Türk halkına her zaman olumlu gözle bakmaktadır. 1991 yılından itibaren spor alanında ülkemiz birçok ambargoyla karşı karşıya kalmıştır. Amacımız, sporumuzu uluslararası alana yaymaktır. İhtiyacımız, Türkiye’nin spor konusunda inşa ettiklerini Irak’a da aktarmaktır. Türkiye’nin sporda başarısı ve tecrübesi büyük. İki ülke arasında milli takımlar düzeyinde, olmuyorsa kulüpler bazında maç yapmak bizim için iyi olur. Bu talebimizi sayın bakanımıza da aktardık. Şu andaki hükümet, özgürlükle projelerini yapabiliyor. Bunun karşılığını da elde ettiğimiz başarılarla alıyoruz. Bu protokolle ilk adımı attık. İleride mutlaka birçok protokole daha imza atacağız” diye konuştu. Konuşmaların ardından her iki bakan birbirlerine plaket ve hediyeler verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri