Spor’da engel yok

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve engelli bireylerin spora teşvik edilmesini kapsayan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve engelli bireylerin spora teşvik edilmesini kapsayan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Spor Genel Müdürlüğü’nün 81 ilde faaliyete geçirdiği “Engelliler İçin İl Spor Merkezleri” kapsamında engelli vatandaşları spora teşvik ve topluma kazandırma çalışmaları müdürlük bünyesince devam ediyor.

Bu bağlamda Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü başkanlığında organize edilen ve engelliler ile ilgili il ve kulüp temsilcilerinin katıldığı bir toplantı yapıldı. İl Müdürü Mustafa Elduran’ın da katıldığı toplantıda engelli vatandaşların spor alanlarından faydalanması hususunda önemli kararlar alınırken, ortak payda engelli vatandaşları kapalı ortamlardan çıkartarak topluma kazandırmak olduğu vurgulandı.

Toplantıda ileriye yönelik olarak, yakın zamanda faaliyete geçecek olan Engelliler İçin İl Spor Merkezlerin’de bulunan branşlara Ampute ve Goalball eklenmesine, gerekli tanıtımların ivedi bir şekilde yapılmasına ve engelli koordinasyon birimin daha aktif hale getirilmesi kararları alındı. Öte yandan ilimizde bulunan rehabilitasyon merkezleri ve rehberlik araştırma merkezleri ile görüşülüp koordinasyon sağlanarak engelliler ile doğrudan iletişim sağlanacak ve spor alanları fiziki şartları engellilere uygun hale getirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri