Spora Kazandırılan Çocuklar Ödül Olarak Uçağa Bindi

Adana Valiliği’nce, çeşitli risk grubundaki çocukların topluma kazandırılması amacıyla yürütülen 'Sevgiye Uzanan Eller' projesi kapsamında çeşitli spor dallarında birinci olan öğrenciler, ödül olarak uçağa bindirildi. Adana Valiliği...

Adana Valiliği’nce, çeşitli risk grubundaki çocukların topluma kazandırılması amacıyla yürütülen 'Sevgiye Uzanan Eller' projesi kapsamında çeşitli spor dallarında birinci olan öğrenciler, ödül olarak uçağa bindirildi. Adana Valiliği ve Barış Havacılık Uçuş Akademisi işbirliğiyle hayatlarında ilk defa uçağa binin çocuklar, şehri havadan görme imkanı buldu.

Düzenlenen törende konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, dezavantajlı çocukların sporla buluşması ve sporda başarı elde etmelerinin önemli olduğunu belirtti. Çocukları, gösterdikleri başarılardan dolayı tebrik eden Vali Büyük, “Böyle önemli bir projenin başarılı bir şekilde sürdürülmesinde, değerli meslektaşım Halis Arslan’ın emekleri çok fazla, kendisine teşekkür ediyorum. Valilik olarak kurumsal bir yapıda sürdürülen bu projenin Adanalılar tarafından destek bulması, herkesin gönüllü olarak destek vermesi beni ayrıca mutlu etti. Ayrıca, başarılı öğrencilerimizin ödüllendirme biçimi de çok şık oldu. Herkesin gıpta edeceği bir şekilde gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı’nın son kararnamesi ile Bafra Kaymakamlığı’na atanan ve projenin koordinatörlüğünü yürüten Vali Yardımcısı Halis Arslan ise çocukları istismar etmek isteyen kötü niyetli kişilere 'dur' demek için projenin hayata geçirildiğini hatırlattı. Proje kapsamında çocukları sevgi çemberine aldıklarının altını çizen Arslan, "Projeyle çocuklarımıza, kendi akıllarını kendilerinin kullanmasını öğrettik. Proje, amacına ulaşmıştır. Çocuklarımızın aldığı başarılar ortadadır. Çok mutluyuz, ektiğimiz sevgi tohumlarının fidanlarını görüyoruz." dedi.

Barış Havacılık Uçuş Akademisi sahibi Şaban Baş ise bu projeye destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, çocukların kendilerini yetiştirmelerini istedi.

Konuşmaların ardından, çocuklar 3’erli gruplar halinde tek motorlu iki uçağa binerek Adana’yı havadan görme imkanı buldu. Çocuklar, çok heyecanlı ve mutlu olduklarını belirterek, Adana’nın yukarıdan da güzel olduğunu ifade etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri