Spor yaparken, sporcu yetiştiriyor

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli halterci Nurcan Taylan, kendi adını taşıyan spor kulübünde geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek istiyor.

Milli sporcu Nurcan Taylan, yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önce kurduğu Nurcan Taylan Spor Kulübü’nde şu anda 3’ü erkek, 4 sporcunun yer aldığını kaydetti. Kendisinin de aynı zamanda kulübün sporcusu olduğunu ifade eden Taylan, geçen ay Romanya’da gerçekleştirilen Avrupa Halter Şampiyonası’nda 53 kiloda koparmada gümüş, silkme ve toplamda ise bronz madalya kazanan Emine Bilgin’in de kendi sporcusu olduğunu dile getirdi.

Türk sporuna faydalı olmak ve yeni sporcular yetiştirmek için kulüp kurduğunu belirten milli halterci, şunları söyledi: “Yıldızlarda olup da gelecekte başarılı olacak sporcularımız var. Kulüp başkanımız, antrenörümüz, doktorumuz da var. Elimden gelen maddi manevi desteği sporcu arkadaşlarıma veriyorum. Fakat sponsorlara da ihtiyacımız var. Başarılı oluyoruz ama bunu sürdürmek için federasyona ve bizlere güçlü firmaların sponsor olması gerekiyor.” Henüz yeni bir kulüp olduklarını belirten Taylan, “Amacımız daha çok büyümek, halterde söz sahibi olan sporcular yetiştirmek. Bunu gönülden istiyoruz. Milli takımlarda hep bizim sporcularım olsun. Başarılı olsunlar. Onlar başarılı oldukça bizim de duygularımız tarifsiz oluyor” diye konuştu.
Kendisinin milli takım kamplarında olması nedeniyle sponsorluklarla ilgilenemediğini belirten milli halterci, kulübün maddi gelirinin de olmadığını kaydetti. Sporculara yardımcı olmak istediğini ve yeni sporcuların desteklenmesi gerektiğini ifade eden Taylan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Benim çektiğim sıkıntıları yeni yetişen küçük arkadaşlarımız yaşasın istemiyorum. Çünkü hep kendi imkanlarım, hırsımla, inadımla bir yerlere gelebildim. Şimdi bakıyorum, çocuk salona geliyor, antrenman yapıyor. Ailesi de çok varlıklı olmuyor. Halter sporuyla uğraşıyor sonuçta. Onlar aynı sıkıntıyı yaşamasınlar. Geleceğin yıldızları doğacak. İnanıyorum ki 2012’de yeni bir olimpiyat şampiyon çıkaracağız. Fakat bu konuda da  desteğe ihtiyaç var. Ablaları olarak ben yardımcı oluyorum ama benim imkanlarım da sınırlı kalıyor. Ülkemizde o kadar büyük işadamları var. Çeşitli spor branşlarına büyük paralar harcanıyor. Oysa bizim beklediğimiz sponsorluk desteği öyle büyük rakamlar değil.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri