Spor okulları açıldı

Yaz spor okullarında resmi açılış töreni yapıldı. Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Bu yıl 14 branşta açılan spor okullarına yaz dönemine şu ana kadar bin 866 çocuğun kayıt yaptırdığını söyledi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çocukların ve gençlerin yaz tatillerini daha verimli geçirmeleri açısından her yıl düzenlenen yaz spor okullarında resmi açılış töreni yapıldı. 100. Yıl Spor Salonunda yapılan açılış törenine Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Günbaş, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cevdet İşbitirici, İl Özel İdarespor Kulüp Başkanı Hüseyin Eşgin, antrenörler, sporcular ve veliler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz şunları söyledi. “İnsanları birbiriyle kaynaştıran, barışa katkı sağlayan, dostluk ve kardeşliğin pekişmesinde etken rol oynayan, sağlıklı bir toplum oluşmasında önemi tartışılmayan ve evrensel bir faaliyet olan sporun; günümüzde bireye, topluma ve ülkeye olan kazanımları ile sağladığı fayda tüm dünya insanı tarafından daha iyi anlaşılmaktadır.

 


Ülkeler sağlıklı bir toplum olabilmek ve sağlık harcamalarını asgariye indirebilmenin sporla olabileceği, uluslararası müsabakalar ve olimpiyatlarda alınan madalyaların daha saygın bir yere getireceği düşüncesiyle spor politikaları geliştirmekte ve insanını spora yönlendirmenin gayreti içerisindedir. Ülkemizde de özgüveni gelişmiş dinamik bir birey, sağlıklı bir toplum, sevgi saygı ve hoşgörü anlayışında değerleri ile barışık bir gençlik, uluslararası organizasyonlarda daha çok ismi duyulan bir Türkiye için Gençlik Spor Bakanlığımız ve Spor Genel Müdürlüğümüz Gençlik ve Spor Politikaları geliştirmekte ve projeler üretmektedir. Seyyah Ulu Çınarın İzinde, Yaşam Boyu spor, Koşabilirken Koş bu projelerden bazılarıdır.
İşte İl spor okullarımızda sporun tabana yayılması amacıyla geliştirilen ve ülkemizde uygulanan projelerden bir tanesidir. İl spor okullarımızın temel amacı Sporu tabana yaymak, çocuklarımızı sporla tanıştırmak, geleceğin yıldız sporcularını yetiştirmek ve zararlı alışkanlıklardan korumaktır. Bunların yanına yani sporun bedensel faydasının yanına, çocuklarımıza ahlaki değerleri, sevgiyi, hoşgörüyü vatan ve millet sevgisini de kattığınız zaman ruhen ve bedenen sağlıklı, mutlu, huzurlu bir toplum için sporun önemini daha iyi anlarız.

 


Konya Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü olarak bu yıl 14 branşta açtığımız spor okulları yaz dönemine şu ana kadar bin 866 çocuğumuz kayıt yaptırmıştır. Bu sayı geçen seneki sayının 2 katıdır. Eylül ayına kadar devam edecek olan bu dönemdeki hedefimiz 2 bin 500’dür. Tabi ki bu sayıyı da yeterli görmüyoruz ileriki dönemlerde bu sayıları 2 ye 3 e katlamak zorunluluğumuz vardır. Sadece İl spor okulları olarak değil son aylarda uyguladığımız projeler sonunda ilimizdeki lisanslı sporcu sayısı 38565 den 45787 e, faal sporcu sayımız 2 bin 977’den 7 bin 570’e, kulüp sayımız 152’den 168’e çıkmıştır. Ayrıca koşabilirken koş projesi kapsamında spor yapan kayıtlı vatandaşımız bin 500’dür. Yine son 8 ay içerisinde bin 320 il faaliyeti, 130 federasyon faaliyeti, bunlardan 3 tanesi uluslar arası olup sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik.
Bunların sonucunda 2012 yılında 5 ayda Türkiye şampiyonalarında sporcularımız 16 branşta 175 madalyayı Konyamıza kazandırmışlardır. 11 branşta 45 sporcumuz Milli formayı giyme onurunu yaşamış, Uluslar arası bu şampiyonalarda 26 madalyayı ülkemize ve ilimize getirme başarısını yakalamışlardır. Çocuklarınızı buraya getirip sosyal ilişkileri kuvvetli, sağlıklı bir birey ve geleceğin yıldız sporcuları olma yolunda attığınız bu adımdan dolayı sizleri tebrik ediyor, daha çok çocuğumuza ulaşmak adına sizleri gönüllü spor elçisi kabul ediyoruz. Antrenörler, bizlere emanet edilen bu çocuklarımıza verdiğiniz sportif antrenmanın yanında onları kendi çocuğumuz gibi kabul edip ilgilendiğinizden,  ve değer verdiğinizden eminim.

 


Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Ben Sporcunun Zeki Çevik ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim” sözünü bir bütün olarak uyguladığınızdan şüphem yok. Geleceğimizin Teminatı Sevgili Çocuklar Kıymetli Gençler; Sizler burada bulunmaktan dolayı şanslısınız vaktinizi hem eğlenerek hem öğrenerek hem yeni arkadaşlar edinerek geçiriyorsunuz. Hem de disiplini sevgiyi ve saygıyı da öğreniyorsunuz. Burada kazanacağınız kabiliyetleri daha ileriye taşımak adına okullar açıldığında da sizleri bekliyoruz. Hepinizin ilerde şampiyon bir sporcu olacağınızdan İlimizi ve ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceğinizden kuşkum yok.
Sonuç olarak bu hizmetlerin sunulmasında bakanlığımız, genel müdürlüklerimiz, valiliğimiz, büyükşehir belediye başkanlığımız, il özel idaremiz, il genel meclisimiz, Selçuklu Meram Karatay ilçe belediye başkanlıklarımız, amatör spor kulüpleri Federasyonumuz ve İl Müdürlüklerimizle koordineli bir şekilde çalışarak en kaliteli hizmetin sunulması çabası içindeyiz ve tüm kurumlarımıza verdikleri katkıdan dolayı saygılarımı iletiyorum. “Konya da Spor Yapmayan Kalmasın” Ersöz’ün konuşmasının ardından il spor okulu öğrencileri tekvando, karate, judo ve jimnastik gösterileri yaptı.
SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri