Spor, kültür ve siyaset adamı Soğancı unutulmadı

Konya Aydınlar Ocağı spor, kültür ve siyaset adamı merhum Dr. Suphi Soğancı’nın birinci vefat yıl dönümünde anma programı düzenledi.

Konya Aydınlar Ocağı, geçen yıl vefat eden Konya’nın ilk ortodonti uzmanı, siyasetçi, spor ve külttür adamı Dr. Suphi Soğancı’yı anmak üzere Musalla Mezarlığındaki kabri başında ve İl Halk Kütüphanesinde program düzenledi. Programda oğulları Dr. Ertan Soğancı ve Emrah Soğancı babalarının hayatı ve hatıralarını anlattı, dualar edildi.

İl Halk Kütüphanesindeki toplantının açılış konuşmasını yapan Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, “Suphi bey çok sevdiğimiz bir dostumuzdu. Aynı dönemde güreş sporu yaptık. Aydınlar Ocağı’nda da konuşmacı olarak onunla programlar yaptık” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Dr. Ertan Soğancı, babası Suphi Soğancı’yı anmak üzere program düzenleyen Konya Aydınlar Ocağı Başkan ve yönetimine teşekkür ederek, “Bazı değerlerin farkına onu kaybettikten sonra varıyoruz. Ahmet Hamdi Tanpınar Beş Şehir adlı eserinde, “(Konya bozkırın tam çocuğudur) der. Babam da Konya’nın tam çocuğu, tam bir Konya aşığı idi” dedi.

Havzan mahallesinde 1953 yılında, yumurta ikizi olarak dünyaya gelen babasına, Fecr Suresinden etkilenerek Suphi adı verildiğini anlatan Ertan Soğancı, “Babam İmam Hatip mezunuydu ve TİMAV’ın da kurucu üyelerindendi. Bu alanda önemli faaliyetler yürüttü. 1996’de Meram Belediye Başkan adayı, sonra Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Milletvekili adayı oldu. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e Konya’nın sorunları hakkında dosyalar verdi. Hatta Demirel, babam için, (Konulara bizim Bakanlardan daha hâkim) demiş. İmam Hatip mezunlarına kısıtlama uygulandığı dönemde Mehmet Keçeciler’in Konya ziyaretinde de babam, (İmam Hatipliler tehlikeli ve Polis olamıyorlarsa, siz İmam Hatip mezunu olarak devlet yönetiminde bulunmamalısınız, neden istifa etmiyorsunuz?) diye söylemişti ve o gün sabaha kadar telefonu susmamış, yüzlerce tebrik ve teşekkür telefonu almıştı” diye konuştu.

Daha sona konuşan Emrah Soğancı da, “Suphi Soğancı’nın evladı olarak; benim çocuğum olunca ben babamın bize nasıl bir miras bıraktığını daha iyi anladım. Babamın, (Ben babamdan ileri, oğlumdan geriyim) diye bir sözü vardı. Bu bizlere ağır sorumluluk yükleyen bir ifadeydi. Babamızı geçebilmek, onun bize verdiği bir kültür ve sorumluluktu” dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri