‘Spor engel tanımaz’ projesine meclisten destek

İl Genel Meclisinin Kasım ayı 4. birleşimi Meclis Başkanı Ali Selvinin başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesinin Spor Engel Tanımaz adlı projesine destek verilmesine karar verildi.
Proje kapsamında; Özürlüler Basketbol 1 nci liginde mücadele eden Sakatlar Spor Kulübünün, Badminton ve Atletizm branşlarında da faaliyet göstermesinin planlandığı, İl Özel İdaresince araç, gereç ve spor malzemesi desteği verilmesi için 2010 yatırım programına alınmasına karar verildi. Karardan sonra konuşma yapan Meclis Başkanı Selvi, “Meclis bir kez daha duyarlılığını göstermiştir” dedi.

Toplantıda ayrıca; Karatay ilçesi Yağlıbayat köyünde sağlık evi olmadığından, bölge halkının sağlık ihtiyaçlarını 40 km uzaklıktaki Obruk köyünden veya Konya merkezde bulunan sağlık kuruluşlarından karşıladıklarından zor durumda kaldıkları, bölge halkının bu mağduriyetin giderilebilmesi için Yağlıbayat köyüne sağlık evi yapılmasına projesinin 2010 yılı yatırım programına alınmasına oybirliği ile karar verildi.

İl Genel Meclisi, Doğanhisar ilçesi Devlet hastanesindeki ameliyathanenin faaliyete geçirilebilmesi için ihtiyaç duyulan 150.000 TL ödeneğe onay verdi. Konu ile ilgili Meclis Sağlık, Sosyal Hizmetler ve Yardımlaşma Komisyonu Başkan Yardımcısı Kamil Zeybekoğlu tarafından okunan raporda; hastanede yeterli personel olmasına rağmen, tıbbi malzeme yetersizliğinden dolayı ameliyathanenin kullanılamadığı, ameliyat sonrası hastaların bakımı yapılacak gözlem odalarında uygun yatak olmadığı, bölge insanının bu tür sağlık ihtiyaçlarını yakın ilçe ve merkezdeki sağlık kuruluşlarından karşıladığı, acil durumlarda bir takım istenmeyen durumlarla karşılaşıldığı belirtilerek, bölge halkının bu mağduriyetinin giderilmesinin gerektiği vurgulandı. İl Genel Meclisinin 4. birleşiminde 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis 06 Kasım 2009 Cuma günü saat 10.00 da yeniden toplanacak.

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri