Spor engel tanımaz projesi hayata geçti

Spor engel tanımaz projesi hayata geçti
Devlet Planlama Teşkilatı Mevlana Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Spor Engel Tanımaz Projesi" düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.
Bera Otel'de yapılan tanıtım toplantısına Konya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Tamer Songur, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Tuncay Karabulut, antrenörler, engelli sporcular ve aileleri katıldı.
Projenin amacı konusunda bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Tamer Songur, "Konya il merkezinde bulunan zihinsel, bedensel, işitme ve görme engelli 100 çocuğa 5 ay boyunca 11 antrenör ile atletizm, badminton, bilek güreşi, halter ve yüzme olmak üzere 5 branşta spor yaptırılacak. Buradaki amaç engelli çocuklarımızı topluma kazandırmak, sosyal gelişimlerine yardımcı olmak, zararlı alışkanlıklardan korumak, hayata daha sıkı bağlanmalarını kendilerine güvenmelerini sağlamak ve sporla tanıştırmaktır"
dedi. Engelli çocukların spor yapmalarındaki engellerin sebebinin bedensel engellerin olmadığına değinen Songur sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yeter ki biz yöneticiler engelli çocuklarımızı yeteri kadar eğitebilelim, zamanında yönlendirebilelim. Uygun biçimde eğitebilelim, bu sürecin sonunda sporun hiçbir şekilde engel tanımadığı görülecektir. Çünkü spor engel tanımaz" diye konuştu.
Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, "Gelişmiş toplumlardaki önemli kriterlerden birisi aramızdaki, içimizdeki engellilere bizim gibi eşit olabilecek hayat kalitesi sunabiliyorsak, onlarla birlikte mutlu olabiliyorsak, bu imkanları sunabiliyorsak bu gelişmiş toplumlar için çok önemli bir kriter olmaktadır günümüzde. Her an herkesin engelli olabilecek gibi engellilere bizim yaptığımız şeyleri yapabilme imkanı vermemiz gerekiyor" dedi.
Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, "Bu proje kapsamına müracaatlar sonucu kurayla çekilen 100 engelli çocuğumuza 5 değişik branşta spor yaptırılacaktır. Yaklaşık 5 ay sürdürülecek projeyle bu çocuklarımızın belirle günlerinde kendi evlerinden alınıp spor yapacakları yerlere götürülecek. Daha sonra yine bizim eğitimcilerimiz nezaretinde alınıp tekrar ailelerine götürülecektir. Öyle ümit ediyorum ki 5 ay sürecek bu projeden sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz kendi imkanlarıyla kendi kadrosuyla ve
tesisleriyle bu çocuklarımızı, istekli, yetenekli olan sporcularımızı daha sonraları lisanslı sporcu olarak çalışmalarına devam ettirecektir" dedi.
Konya ilinde çeşitli kulüplerde 450'nin üzerinde engelli sporcunun olduğuna da dikkat çeken Şaşmaz, "Konya'ya gelip spor yapmak isteyen sadece bu projeye katılacak çocuklarımız yok. Bunun dışında da engelli olarak spor yapmak isteyen ama belki değişik şekilde imkan bulamayan ya da bizim ulaşamadığımız gençler olabilir. Zaten bu projenin bir amacı da proje kapsamında çocuklarımıza bu sporu yaptırırken, aynı zamanda da onların yapacağı çalışmaları da kamuoyuna duyurarak bir farkındalık yaratma amacındayız.
Bu bakımdan bu projeyi de biz Valilik ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz olarak da önemsiyoruz" şeklinde konuştu.
Mevlanma Kalkınma Ajansı'nın bütçeye katkısı 54 bin 460 TL, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkısı 20 bin TL, toplam bütçenin ise 74 bin 460 TL olduğu belirtildi. Konuşmaların ardından engelli sporculara spor malzemeleri dağıtıldı.
1 Haziran 2011 tarihinde başlayacak olan sportif çalışmaların 1 Kasım 2011 tarihinde sona ereceği duyuruldu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri