Spor adamlarından olimpiyat parkına tam not

Karatay Belediyesi tarafından Karaaslan mahallesinde yapımı gerçekleştirilen Olimpiyat parkında çalışmalar sona yaklaşırken, park içerisinde oluşturulan aktivitelerin çeşitliliği dikkat çekiyor.
Spor camiasının yakından ilgilendiği ve Fair-Play ödüllerinin sergileneceği Fair-Play Müzesinin de yapılacağı Olimpiyat parkında, ekibi ile gezi ve incelemelerde bulunan (TÜFAD) Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Konya Şube Başkanı İsmet Karababa Olimpiyat parkı çalışmalarından etkilendiklerini dile getirdi. İçinde yaşadığımız toplumumuzun barışına, huzuruna, dayanışmasına katkı vermek, insanımızın sağlıklı bireyler olarak yaşaması yanında gençliğimizi geleceğe sağlıklı kişiler olarak hazırlamanın belediyelerin görevleri arasında olduğunun bilincinde olduklarını ifade eden Karababa; bu yapıyı oluşturabilmenin en önemli araçlardan birinin de spor olduğunu vurguladı. “Sporun dili, dini, ırkı yoktur” diyen İsmet Karababa, “bu nedenle spor her kesimden, her çeşit insanı bir amaç için bir araya toplayabilme gücüne sahiptir. Böylesine gücü yansıtan sporun özü ise Fair-Play ruhudur. Türkiye’mizde aldığı Fair-Play ödüleri ile öne çıkan örnek il de Konya’mızdır” dedi.

Karatay Belediyesince yaptırılan bu parkla sadece Konya’nın sosyal yapısına katkı vermekle kalmadığını, parkın isminden, projesine, içindeki Fair-Play müzesine kadar her detayı düşünüldüğünü ve her yaştan her kesime hizmet verecek olması da parka ayrı bir anlam yüklemekte olduğunu ifade eden Karababa, “Tarihi ve kültürel zenginlikleri yanında aldığı Fair-Play ödülleri ile spora bakışını en iyi şekilde yansıtan, ülkemizin örnek şehirlerinden olan Konya’mıza bu kadar anlamlı ve insanımızın çok yönlü faydalanabileceği böylesine güzel bir park kazandırmasından dolayı Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve ekibine teşekkür etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri