SPden Seçim Rehberi kitabı

İKİ BÖLÜMDEN OLUŞAN KİTABIN BİRİNCİ BÖLÜMÜNDE ALANAYÖNELİK ÇALIŞMALAR, İKİNCİ BÖLÜMDE İSE SEÇİM MEVZUATINAYÖNELİK PRATİK BİLGİLER YER ALIYOR
ANKARA (A.A) - Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından hazırlanan ''Seçim Rehberi-Seçim 2011'' kitabı, hem alan çalışması hem de seçim mevzuatına yönelik bilgiler veriyor.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim döneminin başlangıcından, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim sonuçlarını kesin olarak ilan ettiği tarihe kadar yapılacak olan her türlü seçim iş ve işlemlerinde yararlanabilecek bir eser hazırladıklarını söyledi.
Hazırlanan kitabın seçim kanunlarındaki son değişiklikler, seçim takvimi ve YSK'nın son genelgelerini de ihtiva eden şekilde hazırlandığını anlatan Bitmez, ''Vatandaşlar, adaylar, siyasi partiler, seçim ve sandık kurulları, medya mensupları, sivil toplum kuruluşları ile bu işlemlerde görevli kamu görevlilerinin başta teşkilat mensuplarımız olmak üzere tüm ilgililerinin tamamının rehber olarak istifade edebilecek'' dedi.
Bitmez, Milli Görüş partilerinin ve Saadet Partisi döneminde seçim çalışmaları esnasında elde edilmiş tecrübelerin ışığında böyle bir kitabın hazırlandığını belirterek, şunları kaydetti:
''Kitap, seçim döneminde genel merkeze gelen çözümü noktasında sıkıntı çekilen konuların, bir bütün halinde her ilde de karşılaşılabileceği düşünülerek genel merkezin uzman elemanları tarafından hazırlandı. Seçim çalışmaları esnasında yürütülecek iş ve işlemlerin sorumlusu olarak görev yapan bütün teşkilat çalışanlarının elini kolaylaştırmak, seçim çalışmalarıyla ilgili bilgileri kendilerine vermek üzere böyle bir çalıştırma hazırladık.
Seçim rehberi 2 ana bölümden oluşuyor. Bunun birinci bölümü, 'Seçim Karargahı Kuruluş ve Çalışma Esasları'' dediğimiz Saadet Partisi'nin kendisine has belirlemiş olduğu seçim çalışmalarına yönelik görev alacak olan insanların görev tanımları ve işleyişlerini belirliyor. İkinci bölümde ise seçim mevzuatına yönelik pratik bilgiler var. Seçim ve sandık kurulları, yurt dışı seçmenleri, seçme ve seçilme yeterliliğine sahip olan insanlarda olması gereken özellikler, adaylık işlemleri, muhtarlık bölgesinde seçmen listelerinin askıya çıkması, bunlara itirazlar, düzeltmeler, propaganda sürecinde yapılacak iş ve işlemler, seçim günü yapılan çalışmalar, yapılan yanlışlıklara karşı itirazların nasıl olacağına dair yönlendirme bilgileri ve dilekçe örneklerini kapsamaktadır.
Son bölümde ise genel merkezimizin seçim dönemine kadar çalışacak olan seçim uzmanı, seçim başkanı, seçim başkan yardımcılarının irtibat bilgileri yer almaktadır.''

''SAADET PARTİSİ 12 HAZİRAN SEÇİMLERİNE HAZIR''

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bitmez, parti olarak 12 Haziran seçimlerine hazır olduklarını ifade ederek, genel seçimlere yönelik bütün hazırlıkları tamamladıklarını bildirdi.
Hazırladıkları ''Seçim Rehberi-Seçim 2011'' kitabının da bunun bir göstergesi olduğunu anlatan Bitmez, şöyle devam etti:
''Bir başka siyasi partide böyle bir çalışmanın yapıldığı kanaatinde de değiliz. Sadece seçim rehberi değil, aday adaylık süreçleri, temayül belirlemeleri, mülakat çalışmaları da planlıyoruz. Planladıklarımızı da aynı şekilde uyguluyoruz. Örneğin hafta sonu Türkiye'deki tüm seçim bölgelerinde genel merkez tarafından belirlenmiş görevliler nezaretinde aday adayı temayül belirlemeleri olacak. Hafta içinde de genel merkezde oluşturulacak komisyonlarda mülakat yapılacak.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri