Spd Hamburg’da Yine Olaf Scholz İle Yarışacak

Almanya'da, 2011 yılında Hamburg şehrinde yapılan erken seçimin ardından tek başına iktidar olmayı başaran Sosyal Demokrat Parti (SPD) önümüzdeki yılki seçime yine Olaf Scholz ile giriyor. Önümüzdeki yıl 15 Şubat tarihinde gerçekleşecek...

Almanya'da, 2011 yılında Hamburg şehrinde yapılan erken seçimin ardından tek başına iktidar olmayı başaran Sosyal Demokrat Parti (SPD) önümüzdeki yılki seçime yine Olaf Scholz ile giriyor. Önümüzdeki yıl 15 Şubat tarihinde gerçekleşecek eyalet parlamento seçimleri için yapılan aday belirleme toplantısında Scholz, 340 delegeden 331’inin oyunu alarak başbakan adayı oldu. Toplantıda 6 karşı ve 3 çekimser oy kullanıldığı belirtildi. Böylece 56 yaşındaki Scholz, eyalet listesinde yüzde 97,4 oy oranıyla birinci sıradan aday oldu.

Listede ikinci sırayı şu anda Hamburg Eyaler Meclis Başkanlığı görevini yürüten Carola Veit, yüzde 92,5 oy oranıyla alırken, üçüncü sırayı ise Eyalet Başbakan Yardımcısı, Bilim ve Araştırma Bakanı Dorothee Stapelfeldt yüzde 80,3 oy oranıyla aldı.

LİSTEDE 3 TÜRK VAR

2011 yılından beri eyalet milletvekili olarak görev yapan Kazım Abacı 13'üncü sıradan, Ali Şimşek ise 29'uncu sıradan eyalet listesine girdi. Ayrıca listeye, bu yıl Mayıs ayında Bergedorf İlçe Meclisi'ne seçilen Güngör Yılmaz ise 43'üncü sıradan girdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri