SP Konya’dan Sarayönü çıkarması

2011 genel seçimlerine tüm teşkilat mensuplarıyla birlikte hızlı bir şekilde hazırlanan Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı, önceki gün Sarayönü’nde Milli Görüş’ün gerçekleştireceği faaliyetler hakkında
2011 genel seçimlerine tüm teşkilat mensuplarıyla birlikte hızlı bir şekilde hazırlanan Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı, önceki gün Sarayönü’nde Milli Görüş’ün gerçekleştireceği faaliyetler hakkında vatandaşlara bilgi verdi.
Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı’nın İlçe teşkilat ziyaretleri sürüyor. Hafta sonu yapılan tarama programı kapsamında Sarayönü’ne çıkarma yapan Saadet Partisi Konya İl teşkilatı Sarayönü’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Konya İl Başkan yardımcısı Abdullah Altuntaş ve İl yönetim kurulu üyelerinin katıldığı program Sarayönü Merkez Çarşı Camii önünde düzenlenen basın toplantısı ile başladı. Hükümetin 2011 yılı bütçesini değerlendiren Abdullah Altuntaş, bütçeden faize ayrılan miktarın boyutlarına dikkat çekti. 2011 yılı bütçesinden faize ayrılan miktarın 47,5 milyar TL olduğunu ifade eden Altuntaş, bir yılda ödenen faizle ülkede çok büyük hizmetlerin yerine getirebileceğini söyledi. Altuntaş, “2002 yılından itibaren 80 milyar TL olan dış borcumuz 2011’de 500 milyar TL’ye çıktı. Bir yılda faize ödediğimiz miktar ortada. Milletimiz her şeyin farkında. Faize ödenen miktar milletimizin cebinden çıkmaktadır. Akaryakıttan alınan ÖTV oranları dünya birinciliğini getirdi ülkemize. İşte rakamlar ortada. Akaryakıtta ÖTV oranı ülkemizde yüzde 67.12’dir. Çiftçilerimiz daha iyi bilmektedir. Mazotun litresi 3,5 TL iken bunun 2,5 TL’sini vergi olarak ödemekteyiz. Bu paralar bizim cebimizden çıkıyor. Peki, bir yılda faize ödediğimiz para ile ne yapılabilirdi? 700 bin konut inşa edilebilir, 180 adet TÜMOSAN yapılabilir ve 150 adet Şeker Fabrikası kurulabilirdi. Yeni İş ve istihdam alanları oluşturulması ile halkımız kalkınır, layık olduğu müreffeh hayatı yaşayabilirdi. Ama bunlar olmadı ve olmuyor. Çünkü İş başında ki hükümet Reel ekonomi yerine Rant ekonomisini uyguluyor” dedi. Gelinen noktada işsizlik, yoksulluk ve hayat pahalılığının Türkiye’nin yaşanan gerçek gündemi olarak ortaya çıktığını anlatan Altuntaş, şöyle konuştu: “Milli Görüş dönemi ile bu zamana kadar gelen hükümetlerin karneleri ortadadır. Milletimiz her şeyin farkındadır. Önümüzdeki süreçte gayretli çalışmalarımızı ortaya koyacağız ve milletimizin aziz teveccühü ile Milli Görüş’ü yeniden iktidara getireceğiz” dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından partililer, ilçe meydanında vatandaşlarla sohbet edip, destek istedi. Programa özel hazırlanan ekonomik değerlendirmelerinin yapıldığı el ilanı tüm vatandaşlara ve esnaflara dağıtıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri