Sp İl Başkanı Çalık: Taziyeler Ülkesi Olduk

Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Hakkari Yüksekova'da 3 askerin şehit edilmesinin milleti derinden üzdüğünü belirterek, "Bu menfur olayla birlikte hainlere cesaret verenleri, kucak açanları, arkalarında duranları ve muhatap...

Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Hakkari Yüksekova'da 3 askerin şehit edilmesinin milleti derinden üzdüğünü belirterek, "Bu menfur olayla birlikte hainlere cesaret verenleri, kucak açanları, arkalarında duranları ve muhatap alanları lanetliyorum." dedi.

SP İl Başkanı Çalık, 3 sivil giyimli Mehmetçiğin önceki gün Yüksekova ilçe merkezinde silahlı saldırı sonucu şehit edilmesiyle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Çalık, Yüksekova'daki saldırının milleti derinden üzdüğünü ve yaraladığını ifade etti. Bu menfur olayla birlikte hainlere cesaret verenleri, kucak açanları, arkalarında duranları ve muhatap alanları lanetlediğini belirten Çalık, şunları ifade etti:

"Hükümetin demokratik açılım projesi, 'Çözüm Projesi' dış kaynaklıdır. Çözüm projesi, bu ülkeyi bölmek için emperyalist güçler tarafından hazırlanmış yıkım projeleridir. Davutoğlu Hükümeti’nin de bu dış mihrakların hazırladığı acı reçeteyi ısrarla uygulama çalışmasının artık sabırla karşılanması ve süreç bozulmasın diye ses çıkarılmaması hükümeti daha çok hataya sürükleyecektir. Hükümetin bir an önce batıdan aldığı reçetelerden vazgeçerek milli bir kardeşlik projesini uygulamaya koyması gerekmektedir. Bu milletin kardeşliğine göz diken hainlere gereken cevabın verilmesi sağlanmalıdır. Hakkari’de yapılan menfur saldırının izah edilecek, açıklanacak bir tarafı yoktur. Dökülen kanların, alınan canların, kaybolan umutların bir sorumlusu olmalıdır. Mübarek gözlerinden yaş dökülen, nasırlı elleriyle bağırlarına vuran anaların feryat figanlarına sebep olan suç ortakları malumumuzdur. Silahların susacağını söyleyenler nerede? Hani güzel şeyler olacaktı, hani kan duracak, şehadet haberleri alınmayacaktı?"

SP olarak çözüm sürecinin çözülme getireceğini, bu işin İmralı ve Kandil ile olamayacağını, sürecin başladığı günlerde söylediklerini hatırlatan Çalık, "Şimdi yeniden hatırlatıyoruz İmralı, Kandil, ABD ve İsrail'in ipiyle kuyuya inerseniz o dipsiz kuyuda batarsınız. Yazık ki olan bu millete, bu milletin evlatlarına olmaktadır. Böyle giderse ülke taziyeler ülkesi olacak. Bakanlar sürekli taziye diliyor. Taziye hükümeti olduk artık." diye belirtti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri