SP esnaf odalarını ziyaret etti

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman, Karatay Belediye Başkan Adayı Mehmet Şen ve Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Selim Laleli

Saadet Partisi’nin kendilerine gerçekleştirdiği bu ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı, esnafın yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Konya esnafının en büyük sorunlarından birinin de uygulanan çeşitli ve ağır vergiler olduğuna dikkat çeken Duvarcı, kamyoncu ve nakliyeci esnaflarını örnek göstererek, “Kamyoncu ve nakliyeci kardeşlerimiz en az 20 çeşit vergiye maruz bırakılmakta. Bu da esnafımızı zor duruma sokmakta. Zaten işleri yolunda gitmeyen esnafımız çeşitli vergilerin getirdiği ağır yükün altından kalkabilmek için büyük çabalar göstermekte. Diğer esnaflarımız için de aynı konudan bahsedebiliriz. Esnaflarımızın vergi sorununa çözüm getirilmesini ayrıca, nakit sıkıntısı olan esnaflarımıza gereken desteğin sağlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa da, Esnaf ve Sanatkar odalarının esnafın sorunlarının çözüme kavuşturulmasında önemli bir merci olduğuna dikkat çekti. Konya esnafının sorunlarını yakından takip ettiklerini dile getiren Mustafa Özkafa, “Refah-Yol hükümeti döneminde esnaflarımızın durumu gayet iyiydi. Çünkü bu dönemde Erbakan Hoca’nın yaptığı ilk işlerden biri memura yüzde 50, belli bir süre sonra yine yüzde 50 zam yapmıştı. Emeklilerimiz de aynı şekilde yapılan zamlardan nasiplerini almıştı. Bunun yanında çiftçilerimizin tarlalarını en iyi şekilde ekip üretim yapabilmeleri için çiftçiye özel indirimli mazot, tohum ve gübre desteği sağlanmıştı. Bu sayede memur, işçi, emekli, çiftçi gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmekte ve esnafımız da kalkınmaktaydı. Sabredelim, sizlerin desteğini de alarak bu günlerin yeniden gelmesini sağlayacağız” dedi. Esnafın yaşadığı önemli sorunlardan bir diğerinin de yüksek faiz oranları olduğuna dikkat çeken Özkafa, “Esnafımızın belini büken bir diğer unsur yüksek faiz oranları oldu. Yüksek faizler nedeniyle esnafımızın üç kuruşa mâl ettiği bir ürünün fiyatı 10 kuruşa çıktı. Faizden uzak durmak gerekir ama, bu şartlar altında esnafımız faizden ne kadar uzak durabilir?” ifadelerini kullandı.
RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri