Sp Diyarbakır İl Başkanı Bozan: Türkiye'nin Borcu 590.2 Milyar Tl'ye Yüseldi

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, faiz lobisinden şikayetçi olanların faize 11 yılda 548.2 milyar TL ödeme yaptıklarını, Türkiye'nin borcunun da 590.2 milyar TL'ye yükseldiğini söyledi. Bozan, “Saadet Partisi olarak bizler...

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, faiz lobisinden şikayetçi olanların faize 11 yılda 548.2 milyar TL ödeme yaptıklarını, Türkiye'nin borcunun da 590.2 milyar TL'ye yükseldiğini söyledi. Bozan, “Saadet Partisi olarak bizler faizden hep şikayetçi olduk. Son zamanlarda iktidar yetkilileri de konuşurken faiz lobisinden şikayet ediyor. Biz iktidarın bu tavrını anlamakta güçlük çekiyoruz. Zira AK Parti’nin iktidarda olduğu 11 yıl içinde faize 548.2 milyar TL ödenmiştir. Yani yılda ortalama 49.8 milyar TL veya yaklaşık 50 milyar TL faizcilere ödeme yapılmıştır. Bizler faiz lobisinden şikayet ederken faiz lobisi hep kazanıyor. Kaybeden ise milletimiz oluyor. AKP yöneticileri de sade vatandaş gibi sadece şikâyet ediyor.” dedi.

SP Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, 14 Eylül Pazar günü Diyarbakır’da yapılacak ‘Çelikleşme ve Seçime Hazırlık Hamlesi’ toplantısıyla ilgili basın açıklaması yaptı. SP Diyarbakır İl Binasında açıklama yapan Bozan, bütün insanlığın saadetini hedefleyen partilerinin Türkiye’de ve yurt dışı temsilcilikleriyle kesintisiz teşkilat çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi. Bozan, “Bu bağlamda 12-13 ve 14 Eylül tarihlerinde, 81 il ve 970 ilçede tüm teşkilatlarımızda Genel Başkan Yardımcılarımız ve Genel İdare Kurulu üyelerimizin katılacağı ‘Çelikleşme ve Seçime Hazırlık Hamlesi’ çalışmalarını yapacağız. Diyarbakır İlimize de 14 Eylül Pazar günü bu yapılacaktır.. Bu çalışmalarımıza tüm halkımız davetlidir.” diye konuştu.

TBMM’de grubu bulunan muhalefet partilerinin yapması gereken bu önemli görevi Saadet Partisi’nin yaptığını anlatan Bozan, “Ülkemizin ekonomisi, çok kırılgan bir yapıya sahiptir. Bu kırılgan yapısı nedeniyle Ülke ekonomisi yurt içinde ve yurt dışındaki gelişmelerden hemen etkilenebiliyor. TÜİK geçtiğimiz günlerde, 2014 Yılı son işsizlik rakamlarını açıkladı. İşsizlik oranı yüzde 8.8 olarak gerçekleşti. Bu orana iş bulmadan umudunu kesenler ile gizli işsizler de ilave edilirse rakamın çok daha yüksek olacağı açıktır. Nitekim Mayıs 2013’de 2.420.000 olan işsiz sayısı 2014 yılı Mayıs ayında 2.727.000 olmuştur. İşsizler ordusuna 307 bin kişi daha katılmıştır.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN DIŞ BORCU 590.2 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ”

Türkiye’nin iç ve dış borcu devletin yayınlamış olduğu resmi rakamlara göre sürekli arttığını anlatan Bozan şöyle devam etti: “Onlar sadece IMF’ye olan borcu söylüyorlar. Vatandaşa eksik bilgi veriyorlar. 2002 yılında 232.2 milyar dolar olan toplam borç 2014 Temmuz sonu itibariyle 590.2 milyar dolara yükselmiş. AK Parti iktidara geldiğinde 23.5 milyar dolar olan IMF borcunu kapatmasına karşı 232.2 milyar dolar olan Toplam borç miktarını ise 590.2 milyar dolara yükselmiştir.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri