‘Söz verilen tazminat hakkımızı istiyoruz’

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Konya Şube Başkanı İsmail Sezer, 17 Ekim Astsubaylar Günü ve derneğin 40. kuruluş yıldönümü münasebeti ile toplantı düzenledi.

Meslektaşlarının sorunlarını dile getiren Sezer, “Dünyanın hiçbir ülkesi, terörle savaşmış kahraman askerini, sokaklarda hak aramak zorunda bırakmazken maalesef bizler, özlük haklarımızla ilgili taleplerimizi sokaklarda aramak zorunda kalıyoruz ve Astsubaylar Günümüzü buruk bir şekilde kutluyoruz” dedi.

Astsubayların binlerce Kahramanlık hikâyesi yazdığını dile getiren Sezer, “Bugüne kadar yetkililerle doğru iletişim kurarak masada anlaşmanın yollarını çok aradık. Oysaki bizler, üvey evlat değiliz. Bu nedenledir ki, TEMAD Genel Başkanlığımız, Türkiye geneli Şube Başkanlıklarımız ve üyelerimizle birlikte eylem kararı aldık. Hakkımız olan ve senelerdir her seçim döneminde bizlere söz verilen tazminatlarımızı alana kadar eylemlerimiz artarak devam edecektir. Bizler, asla el açıp dilencilik yapmıyoruz. Yetkililerden sadaka da istemiyoruz.

Masa başında oturanlara devletin imkânlarını dağıttınız, dağlarda nöbet tutan astsubayları unuttunuz. Seçim öncesi torba torba dağıttınız. Astsubaylara gelince torbayı yok ettiniz.

Tasarruf dediniz, astsubayların haklarını yediniz” görüşünü savundu.

HABER SERVİSİ


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri