Soylu: Türkiye Seçim Ve Hükümet Sistemini Değiştirmelidir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'nin seçim ve hükümet sistemini değiştirmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'nin seçim ve hükümet sistemini değiştirmesi gerektiğini söyledi. Soylu, partisinin Çanakkale il başkanlığı tarafından Türkan Saylan Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı. Çok sayıda kişiyle tokalaşan Soylu, daha sonra bayramlaşmaya gelenlere hitap etti.

AK Parti hükümetinin çalışmalarını özetleyen Genel Başkan Yardımcısı Soylu, bu süreçte seçim ve hükümet sisteminin değişmesi gerektiğini söyledi: "Bize çatışma siyasetinden daha çok, uzlaşma siyaseti lazım. AK Parti, yıllardan beri bir taraftan hizmet siyasetini bir taraftan da uzlaşma siyasetini bu milletle, bu ülkeyle biraraya getirmekten çok mutlu olduğu eserleriyle çok rahat görülebilen bir siyasi partinin adıdır. Bunu önümüzdeki günlerde de hep beraber devam ettireceğiz ama bir şey daha var. Bir taraftan seçim sistemi değişecek inşallah, diğer taraftan da her zaman bu kadar istikrarlı bir iktidar yakalayamayabilir Türkiye, 10 yıl, 20 yıl bekleyebilir belki. Ondan sonra geçmiş dönemlerde olduğu gibi koalisyonlarla karşı karşıya kalabilir. Buradan net söylüyorum, Türkiye bu gücü yakaladıktan sonra, Türkiye bu siyasal kuvveti ve kudreti yakaladıktan sonra bir taraftan seçim sistemini diğer taraftan da hükümet sistemini değiştirmelidir."

Türkiye'nin bir daha böyle bir fırsatı ayağında göremeyebileceğini belirten Süleyman Soylu, başkanlık sistemini gerekli olduğunu söyledi: "Ben bu ülkenin evladıyım. Demokrat Parti'de, Doğru Yol Partisi'nde siyaset yaptığım zaman hep şunu düşünürdüm, acaba dar bölge olur mu? Acaba millete havale edilmiş bir siyaset olur mu? Acaba daraltılmış bölge olabilir mi? Acaba milletin terbiye ettiği bir siyaset arenası içerisinde tüm siyasi partiler, sadece AK Parti değil, olabilir mi? Bugün muhalefetin güçsüzlüğünün en temel sebeplerinden bir tanesi, millete müracaat etmemeleridir. Milletle beraber siyaset yapmamalarıdır. Milletin duygularına, milletin taleplerine, isteklerine sırtlarını dönmeleridir. Onun için çok değerli Çanakkaleliler, Türkiye'nin önünde bir fırsat daha var. O fırsat da bir tarafta hükümet sisteminin değişmesidir. Türkiye, ancak başkanlık sistemine gelirse, bunu net ve açık bir şekilde söylüyorum, Türkiye'nin istikrarı hiçbir zaman bozulmaz."

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Konuşmasında demokratikleşme paketine de değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, bu paketle milletle devletin yakınlaştığını ifade etti: "En son demokratikleşme paketiyle millet devlet muhabbeti yoğruldu tekrar. Bu ülkede neredeyse Nusret Mayın Gemisi, bizim tarihimizin en önemli kudret timsallerinden ve bizi uyaran unsurlarından bir tanesidir. O nasıl o mayınları temizlediyse bu milletin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğinin arasına sokulan bütün nifak mayınlarını, Allah'a şükürler olsun ki AK Parti 11 yıllık iktidarı süresince temizlemiştir. Temizlemeye devam edecektir ve temizleyecektir. Demokratikleşme paketini, ne olursunuz böyle anlayın. Bu milletin siyasetiyle milletini biraraya getirmek olarak anlayın. Bu milletin itilafları üzerinde, yıllarca ayrılıklar üzerinde bu milleti idare etmeye çalışanlara karşı hayır buna artık müsaade etmeyeceğiz. Büyük bir anlayışı sergiliyorsunuz." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri