Soylu: 'Kobani’ye Gireriz, Savaşırız' Diyemeyiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Kobani ile ilgili, "Türkiye ne yapmalıydı? Kobani’ye savaş mı açmalıydık? Türkiye, Irak’taki Türkmenlere, Bulgaristan’dan gelen vatandaşlara, Abazlara, Çerkezlere hangi davranışı ortaya...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Kobani ile ilgili, "Türkiye ne yapmalıydı? Kobani’ye savaş mı açmalıydık? Türkiye, Irak’taki Türkmenlere, Bulgaristan’dan gelen vatandaşlara, Abazlara, Çerkezlere hangi davranışı ortaya koymuşsa bugün de aynı davranışı ortaya koyuyor. Bizim sonuçlarının ne olacağını bilmediğimiz bir savaşın içine sokmaya çalışanlara da biz sizin istediğiniz gibi, 'buraya gireriz, burada savaşırız' diyemeyiz.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Türkiye Genç İşadamları Derneği'nin (TÜGİAD) Swiss Otel'deki toplantısına katıldı. Soylu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecinin tesadüf olmadığını ifade eden Soylu, "Biz nasıl kendi kürdümüzle Şeyh Sait isyanından sonra açılan parantezi yıllarca onun üzerinden insanımızı birbirine düşüren o hadiseyi kapatmazsak Suriyeliyle, Suriye’dekilerle, etrafımızdaki coğrafya ile nasıl bir birliktelik içerisinde olabiliriz? Kadınlarınızın bir bölümünü toplumsal hayatın içine koymayın, okutmayın, nasıl büyüyeceğiz? Son yaşadığımız meseleler Türkiye’nin toplam aklının bir şekilde sakatlamaya, onu o toplam aklından vazgeçirmeye ve Türkiye’de birliktelik üzerinden oluşacak, ‘yeni Türkiye’ diye tarif ettiğimiz anlayışa ulaşmamasını sağlayacak çabalar bütünüdür. Bayramda oradaydım. Tam bir barbarlık yaşanmıştır. Bir okulu beş defa yakmak neyin nesidir? Hani demokrasi? Hani özgürlük? Ötekileştirmeden bu kadar çok rahatsız olanların, kendi bölgelerinde demokrasi ile birlikte istismar ederek yakmalarına hangi akıl evet diyebilir? Türkiye, geri adım atamaz, devam edecektir. Türkiye, çözüm sürecini tamamlayacaktır." diye konuştu.

Kobani ile ilgili politikaları da değerlendiren Soylu, "Türkiye ne yapmalıydı? Oraya savaş mı açmalıydık? Türkiye Irak’taki Türkmenlere, Bulgaristan’dan gelen vatandaşlara, Abazlara, Çerkezlere hangi davranışı ortaya koymuşsa bugün de aynı davranışı ortaya koyuyor. Bizim sonuçlarının ne olacağını bilmediğimiz bir savaşın içine sokmaya çalışanlara da biz sizin istediğiniz gibi, buraya gireriz, burada savaşırız diyemeyiz. Kimse kusura bakmasın. Türkiye Cumhuriyeti akıllı bir devlettir. Sınırın ötesinde gelişen bir olaya da Türkiye’nin hemen bir şekilde müdahale etmesini kimse beklemesin. Kimse de bunun maliyetini Türkiye’ye yüklemesin. Kim Irak’ta yanlış politika uygulamışsa, kim Suriye’de yanlış politika uygulamışsa onun maliyetini kimse Türkiye’ye yüklemesin." ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri