Soykan Yıkılmaz Üniversitespor'da

T2BL temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi yeni sezon hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

T2BL temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi yeni sezon hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Sarı-mavili ekip bir taraftan Hacettepe Üniversitesi’nin Beko Basketbol Ligi’ne katılım haklarını almaya çalışırken diğer yandan ise kendisini 2. Lig’de şampiyonluğa ulaştıracak oyuncu grubunu oluşturmak adına transfer çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

Daha önce Vestel’den Hadi Özdemir ve Pertevniyal’den Soykan Yıkılmaz ile anlaşan, Selçuk Üniversitesi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’dan ayrılan Hadi Doğan ile de her konuda anlaştı. Temsilcimiz Darüşşafakalı Burak Selen ile de ön görüşme gerçekleştirdi. Yabancı oyuncu konusunda çalışmalarını sürdüren sarı-mavili ekip geçtiğimiz sezon kadrosunda bulunan iki Amerikalı ile ilk temasları olumlu geçti. Dobie ve Darlon Lamar Johnson ile görüşen sarı mavililer, oyunculardan olumlu yanıt aldı. Değişen statü ile birlikte sahada her iki oyuncunun da aynı anda yer alması mümkün olacak. Selçuk kartalları bir yabancı oyuncu daha transfer edebilir T2BL temsilcimizde yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Selçuk Üniversitesi yönetimi sezona en iyi şekilde başlamanın planlarını yapıyor. Yaptığı ziyaretlerle şehrin dinamiklerini hareketlendirmeye çalışan sarı-mavili ekibin yönetimi transfer çalışmalarını da sürdürüyor. Kulüp Başkanı Yunus Derebağ, yeni sezonda tüm şehrin desteğine ihtiyaçlarının olduklarını ifade ederek,“Şehirdeki tüm dinamikleri bir araya getirerek kulübümüzü Beko Basketbol ligine taşıyacağımıza inanıyoruz. Ancak basketbol ikinci liginde Konya’yı temsil eden tek takım olarak şehrin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. İş adamları ve Selçuk Üniversitesi yönetimi bir araya gelerek bugüne kadar istediğimiz başarıyı yakalayamasak da sportif anlamada önemli çalışmalar yaptık. Şehirde daha geniş kapsamlı bir birliktelik sağlayarak basketbolda en üst düzeyde mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi’nin transferlerinden Hadi Özdemir 1983 Sivas doğumlu. Özdemir geçtiğimiz sezon Vestel Forması giydi. Tecrübeli oyuncu 37 maçta forma giydi. Bu maçlarda 417 sayı kaydeden tecrübeli oyuncu 81 asist 49 top çalma ve 33 blok istatistiği ile oynadı. Sarı mavili ekibin diğer transferi Soykan Yıkılmaz ise 1992 İstanbul doğumlu. Genç oyuncu geçtiğimiz sezon Pertevniyal forması ile 38 maçta forma giydi. Genç oyuncu bu maçlarda 451 sayı kaydederken 170 asist 35 top çalma istatistiği ile mücadele etti. Diğer transfer Hadi Doğan ise geçtiğimiz sezon Play-Off maçlarında Selçuk’u yenerek 1. lige yükselen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor forması giydi. 1986 Elazığ Palu doğumlu olan tecrübeli oyuncu 44 maçta 224 sayı kaydetti. Doğan bu maçlarda 22 asist 19 top çalma ve 6 blok istatistiği ile mücadele etti. Ön görüşme yapılan Burak Selen ise geçtiğimiz sezon Darüşşafaka forması ile 38 maçta forma giydi. 1988 Kahramanmaraş doğumlu Selen bu maçlarda takımı adına 311 sayı attı. Genç oyuncu 38 maçta 12 asist 28 top çalma ve 19 blok istatistiği ile oynadı.

SPOR SERVİSİ 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri