Sosyalistler Ve Demokratlar'dan Kobani Eylemcilerine Destek

Kobani'de yaşananlara dikkat çekmek üzere Avrupa Parlamentosu'na zorla giren eylemcilere Sosyalistler ve Demokratlar (S&D) grubundan destek gedi.Abdullah Öcalan posterleri taşıyan gruba hitap eden S&D Başkanı Gianni Pittella, göstericilerin mücadelesini.

Kobani'de yaşananlara dikkat çekmek üzere Avrupa Parlamentosu'na zorla giren eylemcilere Sosyalistler ve Demokratlar (S&D) grubundan destek gedi.

Abdullah Öcalan posterleri taşıyan gruba hitap eden S&D Başkanı Gianni Pittella, göstericilerin mücadelesini ve davalarını dikkate aldıklarını belirtti. IŞİD teröristlerine karşı insan haklarını savunduklarını vurguladu. Gianni Pittella, önümüzdeki günlerde Türkiye'ye giderek hükümet yetkilileri, muhalefet partileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle konuyu ele alacağını söyledi.

Kobani'ye uluslararası müdahale çağrısı yapan göstericiler ise bölgede öldürülenlerin sadece Kürtler değil, tüm insanlık olduğu mesajını verdi. Bir gösterici, "Niye yaşıyoruz. Siz bu binada ne yapıyorsunuz? Sözde demokrasi için mi buradasınız? Gerçekten demokrasi için mi çalışıyorsunuz?" diye tepki gösterdi.

Öte yandan Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, parlamento binasını basan grubun temsilcileriyle görüştü.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Schulz, "Taleplerin bu şekilde ortaya konulamayacağını vurgulamakla birlikte başta Kobani olmak üzere Suriye ve Irak'taki sivil halkla ilgili endişelerini paylaşıyorum." dedi.

IŞİD'e karşı savaşan koalisyon güçlerine AP'nin destek verdiğinin bir kez daha altını çizen Schulz, konuyla ilgili NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ve AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'la konuyu görüşme sözü verdi. Schulz ayrıca AP'deki eylemin barışçıl şekilde sonlandırılmasını istedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri