Sosyal meseleleri ele aldım

Eğitimci Yazar Nurten Selma Çevikoğlu, üç kitabını birden yayınladı

Eğitimci Yazar Nurten Selma Çevikoğlu, üç kitabını birden yayınladı. Yazar Çevikoğlu'nun, 'Kadın ve Problemleri', 'Yürek Sızısı' ve 'Haykırış' eserlerini, Nüve Kültür Merkezi'nden yayınladı. Üç eserini birden yayınladığı için çok mutlu olduğunu belirten eğitimci Yazar Çevikoğlu, "Kitaplarımla, toplum yaralarını kapatmak için bir tuğlada ben koymak istedim. Eserlerimde sosyal meseleleri ele aldım. Eserlerimin yeni yayınlamam rağmen olumlu eleştiriler almaya başladım. Özellikle sosyal meselelerde topluma faydalı olabilmek için çalışmalarıma devam edeceğim" dedi.

'TÜRKİYE VE DÜNYA GÜNDEMİNİ ELE ALDIM'

Haykırış kitabında Türkiye ve dünya gündeminde Müslümanların karşılaştığı sıkıntıları dile getiren Nurten Selma Çevikoğlu, "Eserde Türkiye gündemini ve dünya gündemini ayrı ayrı ele aldım. Türkiye gündeminde; Türk-İsrail, sözde Ermeni soykırımı, Türk-Kürt meselelerini ele alarak dinimizde ırk ayrımının olmadı dile getirdim. Dünya gündeminde ise, Ortadoğu Müslümanlarının son zamanlarda yaşadıkları devrim mücadelelerini ve Kıbrıs meselesini ele aldım" diye konuştu.

"Yürek Sızısı eserimde, Müslümanların kalbi hayatı ve manevi yaşantılarıyla ilgili sıkıntıları dile getirdim" diyen Yazar Çevikoğlu, "Bu eserimde islamofobiyi ele alarak, insanlara bilgi vermeye çalıştım" ifadelerini kullandı.

'BAŞÖRTÜLÜLERİN SORUNUNU EN İNCE AYRINTISINA KADAR İNCELEMEYE ÇALIŞTIM'

Kadın ve Problemleri eserinde ise başörtülülerin toplumda karşılaştıkları sorunlarını en ince ayrıntısına kadar inceleyerek bir tablo oluşturmaya çalıştığını da dile getiren eğitimci Yazar Nurten Selma Çevikoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Eserim de incelemeye çalıştığım asıl mesele, başörtülülerin sosyal hayatta karşılaştığı problemler teşkil ediyor. Başörtüsünün sosyal ve ideolojik boyutunu çalışan kadınlar ve okuyan öğrenciler bazında ele aldım. Eserimde ayrıca, aile üzerine bilgilere yer vererek, ev kadınlarının kitap okumasını gerektiğini dile getirdim" diye konuştu.

MUSTAFA AKÇA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri