Sosyal medyada çıkan herşeye inanmayın!

Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı harekatında başarılı bombardımanı yaptığı iddia edilen Hava Pilot Üsteğmen Resul Yıldız, sosyal medya hesaplarından sözkonusu pilotun kendisi olmadığını belirterek paylaşımların silinmesini istedi

Afrin'de, bir tüneldeki YPG hedefini vurmak isteyen Türk pilot, hedefi yukarıdan bomba bırakarak vuramayacağı için, yere 20 metre kadar yaklaşarak hedefi imha etti. PYD’li teröristlerin bir bir tüneldeki inine bomba bırakmak isteyen pilot, tüneldeki hedefi vurmuştu. Pilot, Afrin’deki teröristler tarafından, içi silah deposu haline getirilen bir dağı vurma görevini almıştı. Ancak depo dağın altındaki bir tünelde bulunduğu için yukardan bırakılacak bir bir bomba işe yaramayacaktı. Pilot bu noktada büyük bir riski göze almış ve ateşlemeyi yatay yaparak hedefi başarıyla vurmuştu.

TÜRK YILDIZLARI PİLOTUNUN RESMİNİ PAYLAŞTILAR

Bu olayın üzerine sosyal medyada bombayı atttığı iddia edilen pilotun fotoğrafları paylaşılmaya başlandı. Söz konusu pilotun Hava Pilot Üsteğmen Resul Yıldız olduğu iddia edildi. Konya'da bulunan Türk Yıldızları Üssü'nde görev yapan Pilot Üsteğmen Resul Yıldız ise sosyal medya hesaplarından sözkonusu pilotun kendisinin olmadığını açıkladı. Üsteğmen Yıldız, “Bahsi geçen haberin şahsımla bir ilgisi yoktur. Lütfen haberi paylaşan sayfalara haberi silmeleri için mesaj atalım” dedi.

Sosyal medyada Hava Pilot Üsteğmen Resul Yıldız fotoğrafı ile birlikte paylaşılan görsellerde şu ifadeler yer aldı: “Dünya tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, uçağı 20 metreye kadar alçaltarak kendini riske ederek müthiş bir dalışla mühimmat dolu bir tüneli yerle bir eden Aslan parçası pilotumuza bir maşallah yok mu?.”

BU TÜR PAYLAŞIMLAR ÇOK SAKINCALI

Askeri uzmanlar ise kritik operasyonlarda görev yapan pilotların, askerlerin ve diğer güvenlik güçlerinin resimlerinin yazılı ve görsel medyanın yanı sıra sosyal medyada da paylaşılmasının çok sakıncalı bir durum olduğuna dikkat çekti. Uzmanlar, “Bu tür paylaşımlar milli gururumuzu artırıyor. Fakat operasyonlarda görev yapan askeri personelimizin de kimliğini açığa çıkartıyor. Bu yüzden gerçek olsa bile askerlerimizin isimleri ve fotoğrafları  paylaşılmamalı. Çünkü bu tür paylaşımlar onları açık hedef haline getirebilir” dedi.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri