Sosyal Güvenlikte 3g Ve 4g Donanımlı Araçlardan Hizmet Dönemi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sosyal Güvenlik Merkezi (SGM) bulunmayan ilçelerde, yeni organize sanayi bölgelerinde ve doğal afet alanlarında 3G, 4G, uydu donanımlı araçlardan hizmet verecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sosyal Güvenlik Merkezi (SGM) bulunmayan ilçelerde, yeni organize sanayi bölgelerinde ve doğal afet alanlarında 3G, 4G, uydu donanımlı araçlardan hizmet verecek.

İlk prototip Mobil SGM Aracı, Cebıt Bilişim Eurasia Fuarı’nda törenle tanıtıldı. Törende Mobil SGM’nin önemini vurgulayan SGK Başkanı Yadigâr Gökalp İlhan, “Mobil SGM kanalı ile SGM olmayan 514 ilçede bulunan 16,5 milyon bireye hitap edeceğiz. Biz, şu an sosyal güvenlik hizmetlerini bireyin ayağına, köylere, yaylalara kadar yayma gayretindeyiz. Bu anlamda da bir aşama aldık, mutluyuz.” dedi.

Yadigâr Gökalp İlhan, Mobil SGM Aracı’nın köylere, beldelere kadar gideceğini aktarırken, “Tabii böylece doğal afete dayalı sorunların da önüne geçeceğiz. Deprem, sel veya diğer doğal afetler olduğunda araçları hemen afet bölgesine göndereceğiz.” ifadelerini kullandı.



Sosyal güvenlik bilincinin artmasına önem verdiklerini belirten Gökalp İlhan, bu çerçevede SGK Çocuk projelerini uygulamaya koyacaklarına işaret etti.


SGK, Mobil SGM uygulaması ile yerinden hizmeti planlıyor. Uygulama ile dilekçe ve başvurular elektronik ortamda alınabilecek. Mobil pos cihazlar ile kredi kartı kullanılarak her türlü ödeme yapılabilecek. Gerek duyulduğunda kimlikler teyit edilebilecek.
SGK’ya ait Mobil SGM Aracı, Cebıt Bilişim Eurasia Fuarı’nı turlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yılıdırım’ın da ilgisini çekti. SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan’dan araç ile ilgili detayları öğrenen Binali Yıldırım, AK Parti ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın standını da dolaştı. Fuarda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile bir araya gelen Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin standında bulunan uygulamaları inceledi. Temsili Çanakkale askerleri ile sohbet etti, ASKİ’nin minik arabasına bindi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri